Ministarstvo prometa i veza HNŽ obnavlja četiri priključne ceste na regionalnu cestu R425

Ministarstvo prometa i veza HNŽ obnavlja četiri priključne ceste na regionalnu cestu R425

Link na izvornu vijest

Ministarstvo prometa i veza HNŽ realizira projekt rekonstrukcije važnijih priključnih cesta na regionalnu cestu R425.

U okviru spomenutog projekta bit će obnovljene dvije priključne ceste u Donjem Velikom Ograđeniku te po jedna u Donjim Hamzićima i Služnju, a dionice na kojima se izvode radovi u petak 3. svibnja je posjetio Ivo Bevanda, ministar prometa i veza HNŽ, sa suradnicima te Marinom Radišićem, načelnikom općine Čitluk i Antom Ćorićem, direktorom JP Broting.

Inače, riječ je o projekt u koji se realizira na dionici od kružnog toka Tromeđa do granice sa Zapadnohercegovačkom županijom, uz što je ministar Bevanda najavio kako će Ministarstvo prometa i veza HNŽ, sukladno financijskim mogućnostima, nastaviti s radovima na poboljšanju sigurnosti prometa na cjelokupnoj mreži regionalnih cesta.

– Danas sam sa suradnicima iz Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza HNŽ-a obišao lokacije na kojima je krenulo izvođenje radova. Naime, na regionalnoj cesti R425, na dionici od kružnog raskrižja Tromeđa do granice sa ZHŽ izvode se građevinski radovi rekonstrukcije važnijih priključnih cesta. Ukupna vrijednost radova, na predmetnoj dionici, iznosi oko 170.000,00 KM. Pored ovoga, Odlukom Vlade o načinu implementacije novčanih sredstava osiguranih u proračunu HNŽ-a za 2024. godinu za važnije priključne ceste, Općini Čitluk su osigurana dodatna novčana sredstva u iznosu od 430.000, 00 KM. Također, u ovoj godini planiramo dovršetak rekonstrukcije preostalog dijela naše nove regionalne ceste R425b Hamzići – Lipno (granica Županija). Ministarstvo prometa i veza nastaviti će kontinuirano raditi, sukladno financijskim mogućnostima, na poboljšanju sigurnosti prometa na cijeloj mreži regionalnih cesta. U tom kontekstu, trenutno su tijeku tenderski postupci za odabir izvođača radova za označavanje horizontalne i vertikalne signalizacije i opreme ceste, kao i za ugradnju i puštanje u pogon novih automatskih brojača prometa – izjavio je Ivo Bevanda, ministar prometa i veza HNŽ.

Citluk.ba

The post Ministarstvo prometa i veza HNŽ obnavlja četiri priključne ceste na regionalnu cestu R425 appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?