Turska vojska na sjeveru Iraka ubila 32 člana Kurdistanske radničke partije

Turska vojska na sjeveru Iraka ubila 32 člana Kurdistanske radničke partije

Link na izvornu vijest

Upotreba termina “neutraliziran” od strane ministarstva obično znači ubijen.

Turska, Sjedinjene Države i Europska unija proglasile su PKK, koja predvodi pobunu protiv turske države od 1984. godine, terorističkom organizacijom.

Ministarstvo je priopćilo da su militanti pronađeni u regijama Haftanin, Gara i Hakurk u sjevernom Iraku, kao i u regiji u kojoj Turska često izvodi prekogranične racije u okviru svoje “Operacije kandže”.

Turski prekogranični napadi na sjeverni Irak godinama su izvor napetosti s njenim jugoistočnim susjedom. Ankara je zatražila od Iraka veću suradnju u borbi protiv PKK, a Bagdad je tu grupu u ožujku nazvao “zabranjenom organizacijom”, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?