U Evropskoj uniji 7,1 odsto zaposlenih radi 49 ili više sati sedmično

U Evropskoj uniji 7,1 odsto zaposlenih radi 49 ili više sati sedmično

Link na izvornu vijest

BRISEL – U Evropskoj uniji je 2023. godine 7,1 odsto zaposlenih radilo 49 ili više sati sedmično, što spada u dugo radno vrijeme, pokazuju podaci koje je objavio Evrostat.

U Evropskoj uniji 7,1 odsto zaposlenih radi 49 ili više sati sedmično

Foto: Pixabay

Među zemljama Evropske unije je Grčka imala najveći udio radnika sa dugim radnim vremenom, konkretno 11,6 odsto, a iza nje su Kipar sa 10,4 odsto i Francuska sa 10,1 odsto.

Najmanji udio pomenutih radnika je zabilježen u Bugarskoj i to 0,4 odsto, kao i u Litvaniji i Letoniji, po 1,1 odsto.

Skoro trećina samozaposlenih, tačnije 29,3 odsto iz ove kategorije, radi 49 i više sati sedmično, dok je kod zaposlenih ovaj procenat znatno niži i iznosi 3,6 odsto, javlja Tanjug.

Veliki broj radnih sati je najviše uobičajen među kvalifikovanim radnicima u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, kao i među rukovodiocima.

Kako prenosi portal Statista, zaposleni na puno radno vrijeme u Evropskoj uniji su u prvom kvartalu 2023. radili u prosjeku 40,4 sata sedmično. Politika

Чланак U Evropskoj uniji 7,1 odsto zaposlenih radi 49 ili više sati sedmično се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?