U utorak 32. obljetnica pogibije Ante Gašpara

U utorak 32. obljetnica pogibije Ante Gašpara

Link na izvornu vijest

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu stradavanja u utorak će biti obilježena 32. obljetnica pogibije hrvatskog viteza Ante Gašpara, pripadnika IV.gardijske brigade, koji je svoj život položio za Domovinu u borbama protiv srbočetničkog agresora na Slipčićima 7. svibnja 1992. godine.

Istoga dana u čitlučkom groblju Podadvor na posljednjem počivalištu Zdenka Prce početkom 10 sati, tadašnjeg zapovjednika PS Čitluk, bit će položen vijenac i zapaljene svijeće.

Kao i svih ranijih godina dužno poštovanje s početkom u 10:30 sati odati će članovi njegove obitelji, suborci iz 4. gardijske brigade kao i suborci s područja općine Čitluk, izaslanstvo općine Čitluk te udruge proistekle iz Domovinskog rata iz Čitluka i Vrgorca.

U sklopu obilježavanja ove obljetnice biti će položeni vjenci i zapaljenje svijeće na spomen obilježjima stradavanja Ivice Parata, Nene Vučice i Vlade Gotovca, trojice članova 4. gardijske brigade koji su također stradali u obrani Brotnja od velikosrpskog agresora.

Sv. Misa zadušnica bit će služena u crkvi na Crkvinama – Tepčići s početkom u 12:30 sati.

 

 

The post U utorak 32. obljetnica pogibije Ante Gašpara appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?