UPAO U TOPLOTNI BAZEN, PA POGINUO! MLADIĆ ŽELIO DA SE OKUPA, USLIJEDILA TRAGEDIJA

UPAO U TOPLOTNI BAZEN, PA POGINUO! MLADIĆ ŽELIO DA SE OKUPA, USLIJEDILA TRAGEDIJA

Link na izvornu vijest

UPAO U TOPLOTNI BAZEN, PA POGINUO! MLADIĆ ŽELIO DA SE OKUPA, USLIJEDILA TRAGEDIJA

Naime, Nacionalni park “Jelouston” je poznat kao mjesto prirodne ljepote, ali je također i veoma opasan ako ne preduzmete odgovarajuće mjere predostrožnosti. Posebno, toplotni izvori u parku mogu biti izuzetno opasni zbog prisustva magme koja zagrijava vodu do nevjerovatnih temperatura.

Kupanje u toplotnim bazenima je pogubno, što je tragično otkrio i 23-godišnji Kolin Skot 2016. godine.

Od tijela nije ostalo ništa!

Kolin je navodno tražio lokaciju na kojoj bi mogao da se okupa u topli izvor. Ali dok je prstom testirao temperaturu vode, okliznuo se i upao.

Kasnije tog dana pronađen je mrtav u vrelom izvoru, dok je njegovo tijelo plutalo u vodi, ali spasioci nisu mogli da dođu do tijela da ga izvuku, te su odložili akciju spasavanja do narednog dana.

Međutim, sljedećeg dana kada su se vratili da izvuku njegovo tijelo iz bazena, ustanovili su da od tijela nije ostalo ništa sem njegovog novčanika i papuča.

Iako je vjerovatno da je životinja kao što je vuk možda uzela tijelo, rendžeri su bili uvjereni da je to nešto još alarmantnije.

Šta se onda desilo sa tijelom?

Zamjenik šefa rendžera Lorant Veres je u svom izveštaju o zastrašujućem incidentu primjetio da je “u veoma kratkom roku došlo je do značajnog raspadanja tijela” usled temperature vode.

Na površini geotermalni bazeni, gejziri i jezera u Jeloustonu imaju prosječnu temperaturu od oko 93 stepena Celzijusa. Kada se spustite dalje u vodu, temperatura postaje samo viša.

Nema mnogo živih bića koja su u stanju da prežive temperaturu vode koja je skoro ključna.

Jedna grupa jednoćelijskih organizama zvanih arheje je skoro uspjela da preživi tamo, ali osim ako niste mikroskopski oblik života, trebalo bi da stojite daleko od bazena. Prema Outforiji, oko 52 osobe su umrle u Jeloustonu od 2010. godine.

(E.F./Blic)

The post UPAO U TOPLOTNI BAZEN, PA POGINUO! MLADIĆ ŽELIO DA SE OKUPA, USLIJEDILA TRAGEDIJA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?