Slovenske plate više od hrvatski, a hrana jeftinija

Slovenske plate više od hrvatski, a hrana jeftinija

Link na izvornu vijest

LJUBLJANA – Najveći minimalac ima Luksemburg – 2570 evra bruto. U Irskoj je garantovan minimalac oko 2150 evra, a Sloveniji 1254 evra. To je 50 odsto više nego u Hrvatskoj.

Slovenske plate više od hrvatski, a hrana jeftinija

Slovenski neto minimalac je pak nešto viši od 900 evra. Prosječna neto plata svih zaposlenih u Sloveniji u februaru je iznosila 1450 evra.

Poređenja radi, namirnice su i dalje jeftinije u Sloveniji nego u Hrvatskoj pa je tamošnja kupovna moć dosta veća.

U Poljskoj je minimalna plata od ove godine 980 evra, što je 17 odsto više nego u Hrvatskoj. Najniže minimalne plate u EU imaju Bugarska (477 evra), Rumunija (663) i Mađarska (697 evra).

Po visini zagarantovane minimalne plata Hrvatska je od ove godine na 15. mjestu od ukupno 22 EU zemlje koje je propisuju.

SeeBiz

Чланак Slovenske plate više od hrvatski, a hrana jeftinija се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?