Međugorje: Mladifest od 1.- 6. kolovoza

Međugorje: Mladifest od 1.- 6. kolovoza

Link na izvornu vijest

Ovogodišnji Molitveni festival mladih u Međugorju – Mladifest trajat će od 1. do 6. kolovoza, a održava se 35. put. Ove godine Mladifest se ponovno vraća na svoj uobičajeni termin, prve dane kolovoza koji je prošle godine bio pomjeren zbog Svjetskog susreta mladih u Lisabonu.

Duhovna obnova za mlade – Mladifest počinje u četvrtak 1. kolovoza večernjim molitvenim programom. Službeno otvaranje je nakon krunice koja se moli od 18 sati, a prije svete mise.

Drugi dan Mladifesta počinje već u šest sati ujutro molitvom krunice na Podbrdu kod Gospina kipa, a nastavlja se jutarnjim programom koji počinje u 9 sati, a uključuje molitvu, katehezu i svjedočanstva. U podne se moli Anđeo Gospodnji, a program na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova nastavlja se svjedočanstvima od 16 sati, krunica se moli od 18, a sveta misa slavi se od 19 sati, piše Radio mir Međugorje.

Jutarnji i poslijepodnevni program kao i u petak slični su i u subotu, i u ponedjeljak, dok je u nedjelju 4. kolovoza program na vanjskom oltaru samo poslije podne, od 16 sati, a ujutro se slave svete mise po jezičnim skupinama.

I ovogodišnji Mladifest, kao i prethodnih godina, završava misom na Križevcu u 5 sati ujutro u utorak 6. kolovoza.

Za cijelo vrijeme Mladifesta osiguran je simultani prijevod na hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski, španjolski, portugalski, poljski, slovački, slovenski, mađarski, rumunjski, ruski, češki, korejski, arapski, kineski mandarinski i kineski kantonski.

Organizatori pozivaju sve koji će sudjelovati na Mladifestu da sa sobom ponesu mali radio s FM frekvencijom i slušalice, Bibliju, suncobran. Te napominju onima koji će sudjelovati na Mladifestu da ne planiraju druge programe, a hodočasnike obavještavaju da za vrijeme trajanja susreta mladih (osim u nedjelju) neće biti sv. misa za hodočasnike tijekom prijepodneva, jer će svi hodočasnici dolaziti na sv. misu navečer, zajedno s mladima.

The post Međugorje: Mladifest od 1.- 6. kolovoza first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?