Grudska mladost: Prva pomoć u srcu, prvo mjesto u rukama (FOTO)

Grudska mladost: Prva pomoć u srcu, prvo mjesto u rukama (FOTO)

Link na izvornu vijest

Učenici Osnovne škole Ruđera Boškovića i Srednje škole Antuna Branka Šimića iz Gruda ponosno su osvojili prva mjesta na XII. županijskom natjecanju iz pružanja prve pomoći, održanom u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom.

Voditelji ekipa, nastavnica Stojanka Knezović za osnovnu školu i Antonija Jurčić za srednju školu, odigrali su ključnu ulogu u pripremi svojih učenika za natjecanje.

Sudjelovanje predstavnika Uprave civilne zaštite ŽZH pod vodstvom ravnatelja dr. sc. Drage Martinovića, vatrogasaca iz Širokog Brijega i policajaca iz MUP-a Ljubuški, zajedno s podrškom lokalnih institucija dodatno je naglasilo važnost ovog događaja za zajednicu.

Grudski učenici posebno zahvaljuju svojim ravnateljima Luciji Mikulić i Mladenu Leki, načelniku Općine Grude Ljubi Grizelju te doktorici Vinki Đevenici i Nadi Pezer iz Crvenog križa Grude na nesebičnoj podršci i motivaciji.

Prva pomoć ima ključnu ulogu u društvu jer omogućuje brzu reakciju u hitnim situacijama, što može spasiti živote i smanjiti ozbiljne posljedice ozljeda.

Učenici koji su sudjelovali na natjecanju nisu samo demonstrirali svoje vještine, već su postali pozitivan primjer za svoju zajednicu. Njihova predanost u učenju i aktivnosti kroz sekciju prve pomoći potiču svijest o važnosti znanja o hitnim postupcima među ljudima te ohrabruju druge da se educiraju o ovim važnim vještinama.

Ova postignuća učenika OŠ Ruđera Boškovića i SŠ Antuna Branka Šimića iz Gruda ne samo da ističu svoju izvrsnost, već i naglašavaju koliko je važno ulagati u edukaciju mladih o pružanju prve pomoći kako bi zajedno izgradili sigurnije i odgovornije društvo.

Post Grudska mladost: Prva pomoć u srcu, prvo mjesto u rukama (FOTO) je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?