INFORMACIJA IZ SAD-A: MISIJA SRBIJE PRI UN-U POSLALA JE NOVO PISMO, TAŽE POVLAČENJE NACRTA O GENOCIDU

INFORMACIJA IZ SAD-A: MISIJA SRBIJE PRI UN-U POSLALA JE NOVO PISMO, TAŽE POVLAČENJE NACRTA O GENOCIDU

Link na izvornu vijest

  • Misija Srbije pri UN-u poslala je novo pismo svim članicama UN-a uz traženje povlačenja nacrta o genocidu i vraćanje cijelog procesa na početak “kako bi se postigao konsenzus o nacrtu rezolucije u BiH, ali i dogovor u regiji – napisao je Puljić.

Dodao je kako konsenzus u regiji nije potreban jer sve zemlje priznaju da je genocid počinjen osim – Srbije – koja traži konsenzus, a protiv je njega.

  • Interni konsenzus, unutar BiH, nije potreban zato što je u BiH negiranje genocida počinjenog u Srebrenici zakonom zabranjeno, poručio je Puljić.

Osvrnuo se Puljić i na glasanje o rezoluciji o Palestini.

  • Opća skupština UN-a treba u petak glasati o nacrtu rezolucije kojom bi se priznalo da su Palestinci kvalificirani za punopravno članstvo u UN-u uz preporuku da Vijeće sigurnosti UN-a treba “povoljno razmotriti stvar”.

Ovo je kao neka vrsta globalnog istraživanja o tome koliku potporu Palestinci imaju za svoju kandidaturu, na koju su SAD prošlog mjeseca stavile veto u Vijeću sigurnosti. Zahtjev za punopravnom članicom UN-a mora odobriti Vijeće sigurnosti, a zatim Opća skupština.

Diplomati kažu da će Opća skupština od 193 člana vjerojatno podržati palestinsku kandidaturu. Neki diplomati kažu da bi ovo moglo predstavljati presedan za druge situacije, navodeći Kosovo i Tajvan kao primjere, poručio je Puljić.

(E.F./SB)

The post INFORMACIJA IZ SAD-A: MISIJA SRBIJE PRI UN-U POSLALA JE NOVO PISMO, TAŽE POVLAČENJE NACRTA O GENOCIDU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?