Jurčević: Preko nekih stvari ne mogu prijeći koje smo govorili i mi kao stranka i ja osobno

Jurčević: Preko nekih stvari ne mogu prijeći koje smo govorili i mi kao stranka i ja osobno

Link na izvornu vijest

“Ne znam ni ja što planiraju, čitam u medijima. Stranka ima na to pravo, to je legalno i legitimno. Postupio sam suprotno onome što je većina glasala, no preko nekih stvari ne mogu prijeći koje smo govorili i mi kao stranka i ja osobno. To je razlog zašto sam tako postupio. Držim do Hrvatske i ne pristajem na takav način”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

“Stranka je u pregovorima izgubila, prevarena je”

Za Jurčevića se pisalo da je navodno želio preuzeti resor kulture. On tvrdi da je to bio najmanji problem. “To je bio najmanji problem. Smatram da je stranka u pregovorima izgubila, da je prevarena”, rekao je Jurčević pa dodao da su pregovori išli prebrzo i obrnuto od pregovaračke procedure.

Uvijek se, kaže, ide od općenitog prema pojedinačnom.

Smatra da se žetonizacijom ruši demokracija, a kod nas je ona postala uobičajena. “Legitimno je da dobijete povjerenje birača, onda to prodajete nekom drugom kojem birači nisu dali te glasove. Time suspendirate i sam smisao izbora, jer čemu na njih izlaziti? Neka se dogovore mafija i korupcija”, naveo je Jurčević.

“Plenković se fiktivno riješio Pupovca”

Ipak, Domovinski pokret uspio je u jednom: SDSS nije dio vladajuće koalicije.

“To je odigrano prilično čudno”, kaže Jurčević.

“Plenković se samo fiktivno riješio Pupovca jer ne radi se ovdje samo o tri saborska zastupnika nego i o određenim stvarima koje su pogrešne. No, išlo se dijeliti neka ministarstva. Skandalozno je koliko je malo Domovinski pokret u toj podjeli, matematički gledano, dobio. Jedno i pol ministarstvo”, rekao je.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?