Učenica iz Gruda osvojila prvo mjesto na natjecanju “Klokan matematičar”

Učenica iz Gruda osvojila prvo mjesto na natjecanju “Klokan matematičar”

Link na izvornu vijest

Učenica Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude, Darija Bohutinski, postigla je izvanredan uspjeh osvojivši prvo mjesto u Bosni i Hercegovini na prestižnom međunarodnom matematičkom natjecanju “Klokan bez granica” (Klokan matematičar).

Natjecanje, koje privlači predstavnike iz više od 80 zemalja svijeta, ima za cilj promovirati matematiku i potaknuti interes za prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko razmišljanje.

Ovo iznimno postignuće nije samo rezultat individualnog truda Darije, već i odraz izvrsnosti škole. Ukupno 170 učenika naše škole pristupilo je natjecanju, a njih 18 se plasiralo među najboljih 10% u državi. Svakoj kategoriji natjecanja pristupilo je preko 550 učenika, što čini rezultate grudskih učenika još impresivnijim.

Čestitamo svim učenicima na njihovom trudu i postignućima, a posebno ponosno ističemo Dariju Bohutinski kao uzor izvrsnosti i predstavnicu naše škole na međunarodnoj razini. Ovaj uspjeh potvrđuje predanost naših učenika i nastavnika prema izvrsnosti u obrazovanju i raduje nas što možemo biti dio ovakvih uspjeha.

Rezultate možete pogledati u nastavku:

Post Učenica iz Gruda osvojila prvo mjesto na natjecanju “Klokan matematičar” je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?