NLB Grupa predstavila novu poslovnu strategiju i viziju do 2030. godine

NLB Grupa predstavila novu poslovnu strategiju i viziju do 2030. godine

Link na izvornu vijest

LJUBLJANA –  NLB Grupa tokom „Dana investitora“ ključnim regionalnim investitorima, klijentima i poslovnim partnerima u Ljubljani je predstavila očekivani pravac razvoja poslovanja, na svim tržištima jednako.

NLB Grupa predstavila novu poslovnu strategiju i viziju do 2030. godine

FOTO: NLB

U fokusu ostaje kontinuirano unapređenje iskustva korisnika u segmentima poslovanja sa stanovništvom i srednjim i malim preduzećima, kao i značajan rast učešća digitalnih i mobilnih plaćanja u ukupnim platnim transakcijama, čak više od 80 odsto do 2030. godine. Samo u još savremeniji razvoj digitalnih plaćanja NLB Grupa u narednih pet godina namjerava da uloži između 170 i 200 miliona evra.

U tom kontekstu, Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB Grupe kazao je da je NLB Pay omogućio digitalna plaćanja koja su podržana od strane Google Pay-a i da se kao naredni iskorak očekuje uvođenje Apple Pay-a, što se očekuje i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Fokus na digitalizaciji i umjetnoj inteligenciji

Brodnjak je kazao i da se trenutno razmišlja u pravcu smanjenja kamatnih stopa na kredite, što se može dogoditi u julu ili do kraja 2024. godine, a očekivanja su da će se euribor umanjiti od 2% do 2,5%.

Brodnjak je najavio i rast ključnih pokazatelja NLB-a u Sloveniji i svim ostalim tržištima, uz posljedično udvostručenje bilansa, profita do milijardu evra i tri miliona klijenata do 2030. godine.

„NLB Grupa će 2030. godine biti vodeća u segmentu malih i srednjih preduzeća, a istovremeno će imati i vodeću ulogu u oblasti tranzicionog finansiranja, gdje će obim ovakvih kredita u 2030. regionalno iznositi EUR 3,2 milijarde. Imajući u vidu prilike koje nam se pružaju u regionu, pored Hrvatske, koju posmatramo kao potencijalno novo tržište, za nas najveći potencijal predstavlja Srbija, imajući u vidu najveći GDP koji ima u regionu. Međutim, potrebno je uticati na lidere regiona da prestanu pričati o svađanju i granicama, jer su one samo u njihovim glavama. Robe i kapital trebaju kružiti regionom, s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti, ali prije svega boljeg života za našu djecu“, naglasio je Brodnjak.

Tokom NLB Dana investitora proglašena su i tri regionalna pobjednika ovogodišnje četvrte sezone projekta „Okvir pomoći“. Ove sezone tražili su inovativne kompanije i projekte koji unapređuju i obogaćuju naše društvo i rješavaju izazove, kao što su pretjerana upotreba digitalnih tehnologija među mladima, vršnjačko nasilje, kršenje ljudskih prava, rodna ravnopravnost i siromaštvo. Na adresu članica NLB Grupe stiglo je čak 272 prijave, a stručni žiri odabrao je tri regionalna pobjednika među finalistima.

Regionalni pobjednik ovogodišnjeg „Okvira pomoći“ je aplikacija Krožnik iz Slovenije koja povezuje potrošače s restoranima, kafićima, pekarama kako bi se riješio problem viška hrane i njenog bacanja. Drugo mjesto osvojila je kompanija Inclusio iz Srbije, koja je razvila aplikaciju za pomoć osobama sa posebnim potrebama. Treće mjesto pripalo je crnogorskoj digitalnoj agenciji „Alicorn“, sa svojim rješenjem „Zuno Games“, platformom koja koristi moć igara da motiviše učenike i podstakne ih na aktivno učenje kroz zabavu.

Ovaj događaj koji je u Ljubljani trajao dva dana, okupio je oko 200 stranih investitora, finansijskih stručnjaka, analitičara i predstavnika ključnih regionalnih kompanija i regionalnih medija, a skoro 400 ljudi pratilo je događaj onlajn.

PR

Чланак NLB Grupa predstavila novu poslovnu strategiju i viziju do 2030. godine се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?