Bosanski genije zna više od 70 jezika: Za njegovu ‘supermoć’ zaslužan je mentalni poremećaj

Bosanski genije zna više od 70 jezika: Za njegovu ‘supermoć’ zaslužan je mentalni poremećaj

Link na izvornu vijest

Muhamed Mešić ima rijedak, neobičan dar. Ovaj pravnik iz Tuzle bez greške govori 12 jezika, a sporazumijeva se na još 62 te stalno uči nove. Prvi strani jezik naučio je spontano dok je kao dječak s obitelji bio na odmoru u Grčkoj.

Već sa 16 godina postao je gradski vijećnik. Mešiću je 2010. godine udijeljena prestižna nagrada “Brainswork Make a Difference Award”.

Mešić je rođen 1984. godine, a kako piše Kurir, već s 26 godina govorio je 56 jezika. Osnovnu i srednju školu završio je u Tuzli, gdje se tijekom često susretao s vojnicima UNPROFOR-a koji su dolazili iz raznih zemalja UN-a te je od njih naučio poneku riječ.

Osnove svlada za dva do tri tjedna
Mešić je radio u više od 20 zemalja na čak četiri kontinenta, a bio je i savjetnik gradonačelnika Tuzle i makedonskog predsjednika. Trenutno radi kao voditelj odjela osiguranja i viši savjetnik u kompaniji za građevinski inženjering “Keller Grundbau” u Beču.

Mešić se zna sporazumijevati na jezicima poput jidiša, japanskog i baskijskog. “Jako sam htio upoznat svijet bez da mi treba prevoditelj. Bitno je imati želju, a ja sam je imao. Čvrsta ljudska volja je čudo, ona je najčešće glavni “krivac” za naše uspjehe. Svijet na drugim jezicima izgleda drugačije, a sve te različite misli na stranim jezicima imaju sposobnost stvoriti potpuno novu sliku nego na samo jednom jeziku. Drugačija je perspektiva kada jednu riječ prevedete na nekoliko jezika”, rekao je za Al Jazeeru.

Potrebna su mu dva do tri tjedna da svlada osnove jezika. Rano je počeo čitati i pisati, a prirodnije mu je bilo pisati s desna na lijevo, zbog čega su njegovi roditelji u ogledali čitali što je pisao.

The post Bosanski genije zna više od 70 jezika: Za njegovu ‘supermoć’ zaslužan je mentalni poremećaj first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?