Obilježena 32. godišnjica pogibije petorice ljubuških branitelja na Krivodolu

Obilježena 32. godišnjica pogibije petorice ljubuških branitelja na Krivodolu

Link na izvornu vijest

Prije trideset i dvije godine, 23.svibnja 1992. godine na Krivodolu kod Mostara život na Oltar Domovine položila su petorica pripadnika HVO-a iz Ljubuškog, Ante Tolić, Žarko Miličević, Nedjeljko Bandur, Slavko Macan i Adis Mujanović. U spomen na njihovu žrtvu danas su se obitelji poginulih, suborci, prijatelji, čelnici grada Ljubuškog i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rada, suborci iz IV radiško-probojske satnije, predstavnici Skupštine i Vlade ŽZH, pripadnici Specijalne policije MUP-a ŽZH i predstavnici Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Mostara posjetili mjesto stradanja petorice branitelja, te položili vijence i zapalili svijeće.

Prigodnu službu riječi predvodio je fra Dario Dodig, gvardijan s Humca i humački župnik, a prigodnim se riječima zahvale i zazivom božjeg blagoslova obratio i glavni ljubuški imam Šemso ef. Germić. U ime suboraca, emotivnim govorom, pokojnih branitelja prisjetio se Ivan Luburić „Ković“.

I ove godine na komemoraciju se odazvao veliki broj Ljubušaka i mještana Krivodola, kao i djece iz Gimnazije Ljubuški. Nakon završetka službenog dijela domaćini, mještani Krivodola, pripremili su osvježavajuća pića za sve koji su pohodili mjesto pogibije naših branitelja, a organizator, Služba za branitelje grada Ljubuškog organizirala je zajednički ručak.

Radio Ljubuški

Objava Obilježena 32. godišnjica pogibije petorice ljubuških branitelja na Krivodolu pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?