Luka Anić učenik generacije Osnovne škole Biograci

Luka Anić učenik generacije Osnovne škole Biograci

Link na izvornu vijest

Jučer je za učenike i djelatnike Osnovne škole Biograci bio poseban dan. Kao i dosad, Dan škole prigoda je da se pokažu aktivnosti učenika, ali i da kroz druženje nastavnika i učenika te uz sudjelovanje uvaženih gostiju iz političkog, vjerskog, društvenog i gospodarskog života privede kraju još jedna uspješna školska godina, piše Večernji list BiH. Dan škole u jednu je ruku i smotra aktivnosti učenika i nastavnika tijekom školske godine.

Je li škola zaista postala ustanova koja sve više privlači pozornost, pitali su se i učenici i nastavnici nakon što su među nazočnima mogli vidjeti i predstavnike Grada, Županije, pa i one s državne razine vlasti.

Visoki uzvanici

Tako su jučer među pučkoškolcima najmanje škole na području Grada Širokog Brijega sjedili gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, predsjednik Vlade ZHŽ-a Predrag Čović, zamjenica ravnatelja Agencije za bankarstvo FBiH Jelka Milićević, predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović… Ravnatelj škole Stanko Milićević najavio je uvažene goste i pozdravio ih.

S pozornice se obratio gradonačelnik Kraljević ističući kako je s ovom i svim drugim školama surađivao tijekom svih godina od kada je na dužnosti gradonačelnika. Premijer Predrag Čović biranim je riječima govorio o školi u kojoj je i sam počeo svoje školovanje, ističući kako će se u školstvo ulagati i više nego što je do sada, iako je i ranije ulagano u škole.

– Ova škola iznjedrila je mnogo uspješnih ljudi i vjerujem kako ovi mladi što je pohađaju imaju svoju budućnost. Mi upravo svojom malobrojnošću kroz obrazovanje moramo nadoknaditi da budemo vodeći u BiH, siguran sam u to – istaknuo je u svom obraćanju Dragan Čović.

Svečana priredba održana je u predvorju škole, a učenici nižih i viših razreda oduševili su sve nazočne recitacijama, igrokazima, plesom i pjesmama koje su pripremili sa svojim voditeljima sekcija i nastavnicima. Svojim izvedbama uveselili su srca i ozarili lica svih nazočnih onako kako to samo djeca umiju. Osim što izvrsno plešu, pjevaju i glume, učenicima koji su na sportskim, znanstvenim i drugim natjecanjima postigli dobre rezultate uručene su nagrade.

Među dobitnicima nagrada posebnu pozornost privukli su superodlikaši, tako su ih najavili voditelji, koji su svih devet godina završili razred s odličnim uspjehom. Pa zaslužili su da im spomenemo imena.

Superodlikaši

Superodlikaši tijekom proteklih devet školskih godina su: Nina Čović, Luka Anić, Sara Kvesić, Franjo Ćorić, Matej Bevanda, Ivano Primorac, Ana Zovko i Ana Mišić. Dan škole prigoda je i da se proglasi učenik generacije za školsku 2023./2024. godinu. Ove godine to je Luka Anić. Dan škole prošao je i uz čestitke i prigodne darove.

The post Luka Anić učenik generacije Osnovne škole Biograci first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?