Sestre Šumelj odvele Grude u finale Kupa BiH

Sestre Šumelj odvele Grude u finale Kupa BiH

Link na izvornu vijest

Sestre Šumelj odvele Grude u finale Kupa BiH

Rukometašice Gruda prve su finalistkinje Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24. Gruđanke su u prvom polufinalu u Banjaluci pobijedile Krivaju sa 34:31.

Izabranice trenerice Zlate Zubac tako će imati priliku da odbrane titulu pobjednika Kupa, točnije da drugu godinu zaredom osvoje duplu krunu u bh. rukometu, jer su ranije osigurale titulu prvakinja BiH, piše sport1.oslobodjenje.ba.

Što se tiče utakmice Grude su prvu značajniju prednost od pet golova imale u 19. minuti, kada je bilo 14:9. Krivaja je u idućih šest minuta uzvratila serijom od 8:3 i uspjele izjednačiti na 17:17. Do odlaska na odmor Gruđanke su uspjele da naprave gol razlike i na poluvremenu je bilo 20:19.

Nakon deset minuta igre u nastavku Grude su imale dva gola prednosti (24:22). U 45. minuti Grude su imale i četiri gola prednosti (27:22). U 54. minuti Grude su vodile sa 31:26. Pred sami kraj Krivaja je uspjela da smanji na dva gola zaostatka, ali nije uspjela u potpunosti da se vrati u meč.

Martina Šumelj sakupila je 16 odbrana za Grude, Ana Petrović je postigla devet golova, a Matea Šumelj dodala je osam. U taboru Krivaje Amna Mehinagić je pogađala 14 puta, a Sara Bašić-Salkić je dodala šest.

Objava Sestre Šumelj odvele Grude u finale Kupa BiH pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?