Amerika upozorila evropske banke na moguće sankcije

Amerika upozorila evropske banke na moguće sankcije

Link na izvornu vijest

NJUJORK – Američka ministarka finansija Dženet Jelen izjavila je da se evropske banke suočavaju sa “rastućim rizicima” zbog poslovanja u Rusiji i da SAD razmatraju jačanje svojih sekundarnih sankcija ako se utvrdi da te banke svojim transakcijama pomažu ruske ratne napore.

Amerika upozorila evropske banke na moguće sankcije

FOTO: Pixabay

“Razmatramo potencijalno strože sankcije bankama koje posluju u Rusiji”, rekla je Jelen za Rojters ne navodeći detalje i ne identifikujući nijednu konkretnu banku protiv koje bi sankcije mogle da budu usmerene.

Jelen je na marginama sastanka finansijskih lidera Grupe sedam (G7) u severnoj Italiji rekla da će sankcije vezane za poslovanje banaka u Rusiji biti uvedene samo “ako postoji razlog za to”, dodavši da poslovanje u Rusiji stvara ogroman rizik.

Kako prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC), kreator politike Evropske centralne banke (ECB) Fabio Paneta je na istom skupu naglasio da italijanske banke moraju da napuste Rusiju pošto sam ostanak u toj zemlji ugrožava njihovu reputaciju.

Austrijska Rajfajzen banka je najveći evropski zajmodavac koji posluje u Rusiji, iza nje je po obimu poslovanja italijanski Unikredit, dok je na ruskom tržištu prisutna i druga italijanska banka Inteza Sanpaolo.

Ministarstvo finansija SAD ima ovlašćenje da isključi banke iz američkog finansijskog sistema ako se utvrdi da te institucije pomažu u zaobilaženju sankcija protiv Rusije i drugih entiteta zbog rata u Ukrajini. Tanjug

Чланак Amerika upozorila evropske banke na moguće sankcije се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?