Završio 4. LJOF: Festival je bio najveći i najuspješniji do sada!

Završio 4. LJOF: Festival je bio najveći i najuspješniji do sada!

Link na izvornu vijest

Završio 4. LJOF: Festival je bio najveći i najuspješniji do sada!

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u nedjelju 26. svibnja, a trajao je od četvrtka, 23. svibnja i okupio je na jednom mjestu brojne natjecatelje, profesionalne sportaše i rekreativce svih generacija. Rekordna posjećenost festivala ove se godina odnosila i na natjecatelje i na posjetitelje koji su pratili sportske izazove. A natjecatelji koji su ove godine stigli iz čak 13 država natjecali su se u trkačkim disciplinama, biciklizmu, kajakarenju, paraglidingu i po prvi puta u streetball košarci.

 

Jedinstvenost ovog outdoor festivala koji od ove godine stvarno ima međunarodni karakter, leži u činjenici da sve natjecateljske rute povezuju razasutu kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote Hercegovine.

Paragliding natjecanja, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Festival je inovativna i jedinstvena sportska manifestacija u cijeloj Bosni i Hercegovini koja je postala prepoznatljiv brend ljubuškog kraja.

Sjajna atmosfera vladala je tijekom sva četiri dana koliko je festival trajao, a  organizatori su definitivno uspjeli u naumu da promoviraju sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju i ponude dinamičan i raznolik program koji privlači sve uzraste natjecatelja.

Vrhunac zabavnog dijela festivala bili su odlično posjećeni koncerti Opće Opasnosti i Crvene Jabuke u kojima su uživali Ljubušaci i njihovi brojni gosti, a publici su se koncertom predstavili i mladi talenti Glazbene škole Ljubuški.

Ovogodišnji Ljubuški Outdoor Festival zajednički su organizirali JP Parkovi, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški i Foto Klub Fokus Ljubuški, dok je generalni sponzor festivala bio Džajić Commerce Ljubuški.

Objava Završio 4. LJOF: Festival je bio najveći i najuspješniji do sada! pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?