Prof. Zvonko Herceg o burnim završnicama prvenstava djevojčica i dječaka RA Izviđač

Prof. Zvonko Herceg o burnim završnicama prvenstava djevojčica i dječaka RA Izviđač

Link na izvornu vijest

Djevojčice i dječaci Rukometne akademije Izviđač iza sebe imaju izuzetno napornih dvadesetak dana putovanja i nastupa, a pred njima je još petnaestak dana odigravanja završnica prvenstava HR HB i BiH u više kategorija.

U svezi s tim u programu Radija Ljubuški ugostili smo prof. Zvonka Hercega voditelja RA Izviđač.

Na početku razgovora prof. Herceg se osvrnuo na nastup djevojčica i dječaka RA Izviđač na rukometnom turniru Quirinus Cup u gradu Neuss u blizini Dusseldorfa u Njemačkoj. Na tom turniru je nastupilo 10 djevojčica i 15 dječaka RA Izviđač. Djevojčice Izviđača 2011. godište plasirale su se u finale gdje su poražene od ekipe Sokola iz češkog Piseka. Dječaci su, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojili šesto mjesto.

Herceg je izrazio zadovoljstvo tim nastupom, rezultatima ostvarenim na turniru, dočekom i prijemom u Neussu, a posebice se zahvalio domaćinu Alenu Hrsti.

Većina selekcija RA Izviđač nije „mirovala“ ni protekli vikend. Različite selekcije imale su nastupe u Mostaru, Međugorju i Čitluku.

U subotu je u Mostaru u HMRK Zrinjski održan Final Four lige mladih RS HB za mlađe kadete na kojem su nastupili, HMRK Zrinjski, RK Nova Bila, HRK Međugorje i RA Izviđač.

U polufinalnim susretima su se sastali HMRK Zrinjski i RA Izviđač te RK Nova Bila i HRK Međugore.

U prvoj utakmici dječaci RA Izviđač su savladali svoje vršnjake iz HMRK Zrinjski na penale rezultatom 28:27, u regularnom dijelu utakmica je završena rezultatom 24:24.

Finalni susret je bio puno lakši za dječake Izviđača, svladali su Međugorje 31:22.

Igrač Izviđača Pavle Majić je bio najbolji strijelac turnira dok je Mate Pavlović proglašen za najboljeg vratara turnira.

Isti dan u organizaciji HRK Međugorje održan je turnir u mini rukometu, a RA Izviđač predstavljalo je više od 40 igračica i igrača koje su vodili dva trenera. I na tom turniru RA Izviđač bila je najbrojnija i najuspješnija.

Rezultati:

Dječaci 2013:  1. mjesto i najbolji igrač Domagoj Kraljević

Dječaci 2014: 1 mjesto i najbolji igrač Leni Ćeško

Djevojčice 2013: 2 mjesto i najbolja igračica Branka Matijašević

Djevojčice 2014: 2 mjesto

 MIX 2015: 2 mjesto

U nedjelju je u Čitluku u organizaciji HRK Međugorje održan Final Four za dječake 2011/12 lige mladih RS HB na kojem su nastupili HRK Međugorje, RA Izviđač, HRK Čapljina i RK Vitez.

U polufinalim susretima susreli su se RK Vitez i HRK Međugorje te HRK Čapljina i RA Izviđač.

Dječaci RA Izviđač u polufinalu  su svladali vršnjake iz Čapljine rezultatom 21:11,  a u finalu vršnjake iz Viteza rezultatom 25:19.

Igrač Izviđača Lovro Šuvak proglašen je najboljim igračem završnice lige mladih.

Međutim, sezona za RA Izviđač još nije završena, a Herceg je posebno istaknuo završnice koje će se igrati u predstojeću subotu i nedjelju u Ljubuškom.

„Već ovaj vikend u našoj dvorani nas očekuje domaćinstvo za djevojčice i dječake 2011. godište i mlađe. Mi smo se poduzeli organizirati završni turnir jer te djevojčice i dječaci su gostovali u Njemačkoj prije 15 dana pa smo morali biti obzirni prema njihovim roditeljima kojima se ovom prigodom zahvaljujem kao i svim roditeljima svih uzrasta jer oni su stalno uz tu djecu. Stvarno, bez njihove podrške i potpore ovi rezultati ne bi bili ovakvi kakvi jesu. Kada su u pitanju starije generacije, predstojeći vikend momci 2007. godište idu na završnicu u Maglaj, curice 2007./2008. godište idu na završnicu u Zavidoviće, a vikend iza je završnica za djevojčice i dječake 2009./2010. godište. Grude su organizator završnice za djevojčice, a za dječake ćemo tek vidjeti. Kada su u pitanju ovi momci 2005./2006. godište, mislim da će domaćin njihovog završnog turnira biti Zrinjski iz Mostara“, kazao je Herceg najavljujući završne turnire sezone.

Radio Ljubuški

Objava Prof. Zvonko Herceg o burnim završnicama prvenstava djevojčica i dječaka RA Izviđač pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?