SINDIKAT ENERGOINVESTA PORUČUJE VLASTIMA Prestanite se igrati i eksperimentisati preko leđa radnika

SINDIKAT ENERGOINVESTA PORUČUJE VLASTIMA Prestanite se igrati i eksperimentisati preko leđa radnika

Link na izvornu vijest

Istaknuto je kako najavljeni potezi imenovanja novog v.d. direktora koji nije iz Energoinvesta, vlast, pored kršenja zakona, mijenja stabilnost sa anarhijom i dovodi u pitanje status kompanije i radnika

Odbor Sindikata Energoinvesta još jednom je danas skrenuo pažnju javnosti o trenutnim dešavanjima koja se vežu za izbor direktora ovog proslavljenog giganta.

Protuzakonite procedure

Sindikat podsjeća kako su u  prethodnim obraćanjima i susretima sa nadzornim odborom, resornim ministrom i premijerom pokušali ukazati “na  protuzakonito donošenje odluka vezanih za (ne)provođenje konkursne procedure za izbor direktora”, ali da nisu naišli na razumijevanje za iznesenu  argumentaciju i upozorenja na posljedice koje mogu proisteći iz donošenja istih.

Tom prilikom sindikatu su prezentovani oprečni stavovi i zaključci doneseni na osnovu dezinformacija. Ovakav pristup, kreiranja nepostojećih izgovora za neraspisivanje konkursa, dao nam je snagu za dalju borbu u ostvarivanju cilja, a to je provođenje zakona i Statuta kompanije uzimajući u obzir zajedničke interese Energoinvesta i radnika. Razočarani smo i šokirani činjenicom da se sva prethodna borba radnika, sindikata i menadžmenta za očuvanje Energoinvesta i egzistencije svih radnika nipodaštava i predstavlja kao borba za provođenje interesa tadašnje vlasti,kao i navodnih ličnih interesa pojedinaca. Nismo bili poslušnici prethodnih, nećemo biti trenutnih, a niti budućih politika čiji je isključivi cilj uhljebljavanje svojih stranačkih „kadrova“, jer smo osjetili na svojoj koži i dan danas ispaštamo od posljedica predstečajnog stanja čemu je uzrok djelovanje tih „pomagača“ i dušebrižnika  Energoinvesta. Svojim stavovima jasno dajemo do znanja da je naš jedini cilj stabilan i prosperitetan Energoinvest, a samim tim i sigurnost radnih mjesta – navedeno je u saopćenju.

Protesti neće utihnuti

Istaknuto je kako najavljeni potezi imenovanja novog v.d. direktora koji nije iz Energoinvesta, vlast, pored kršenja zakona, mijenja stabilnost sa anarhijom i dovodi u pitanje status kompanije i radnika.

Poručujemo vlastima: Prestanite se igrati i eksperimentisati preko leđa radnika Energoinvesta pod okriljem stranačkih raspodjela funkcija. Provedite zakonom propisanu obavezu konkursne procedure za izbor direktora Energoinvesta, kao što ste obećali, pa slagali. Ponašajte se u duhu dobrog domaćina, a ne rušitelja. Pokažite na djelu da niste samo deklarativno socijaldemokrate. Protesti i reakcija radnika Energoinvesta neće utihnuti, a na putu ostvarivanja naših zahtjeva iskoristićemo sva zakonom raspoloživa sredstva – naveo je u saopćenju Odbor Sindikata Energoinvesta.

The post SINDIKAT ENERGOINVESTA PORUČUJE VLASTIMA Prestanite se igrati i eksperimentisati preko leđa radnika appeared first on Interview.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?