Općinama i gradovima sa područja HNŽ dodijeljeno 4,2 000 000 KM od strane Ministarstva prometa i veza HNŽ

Općinama i gradovima sa područja HNŽ dodijeljeno 4,2 000 000 KM od strane Ministarstva prometa i veza HNŽ

Link na izvornu vijest

Skoči na glavni sadrža

– Prepoznajući značaj razvitka i izgradnje lokalnih i nekategoriziranih cesta, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije danas je, putom našega resornog ministarstva i naše Uprave za ceste, osigurala doznačivanje ukupnoga iznosa od 4.205.000,00 KM jedinicama lokalne samouprave odnosno gradovima i općinama na području HNŽ-a za projekte u cestogradnji, obnovi i uopće zahvatima na toj kategoriji prometnica koje su, u većini slučajeva, žile kucavice za predmetne lokalne sredine – izjavio je danas ministar prometa i veza HNŽ-a Ivo Bevanda koji je, zajedno s ravnateljem Uprave za ceste HNŽ-a Kemalom Šoljićem, potpisao pripadajuće ugovore s gradonačelnicima i načelnicima odnosno predstavnicima sedam gradova i općina s područja HNŽ-a.

Naime, na temelju inicijative jedinica lokalne samouprave, u Proračunu HNŽ-a osigurana su grant sredstva u iznosu od 1.500.000,00 KM kojima će biti omogućena provedba projekata na lokalnim cestama. Sredstva su raspodijeljena na osnovu provedenoga Javnog poziva i njime utvrđenih mjerila i načina utvrđivanja visine sredstava po korisnicima. Također, Vlada je donijela Odluku na osnovu koje je jedinicama lokalne samouprave na provedbu doznačeno i dodatnih 2.705.000,00 KM namijenjenih za važnije priključne lokalne ceste, planirane Planom i programom Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza HNŽ-a za 2024. godinu.

Uplata sredstava na račune gradova i općina uslijedit će nakon današnjega potpisivanja ugovora kojima su regulirana međusobna prava i obveze te osiguran nadzor nad utroškom sredstava. Obuhvaćeni su Grad Mostar, Grad Konjic, Grad Stolac, Općina Čitluk, Općina Neum, Općina Prozor-Rama i Općina Jablanica, dok će projekte koji se odnose na područja Grada Čapljine i Općine Ravno samostalno provesti resorno ministarstvo.

– Realizacijom planiranih projekata bit će značajno unaprijeđeno stanje na lokalnim i nekategoriziranim cestama, što će u velikoj mjeri doprinijeti boljim uvjetima za život stanovnika svih područja naše županije – izjavio je ovom prigodom Kemal Šoljić.

OSTALE VIJESTI

HERCEGOVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA IZDVAJA 4,2 MILIJUNA KM…
29-05-2024, 13:18

ČELNICI ŽUPANIJE NAJAVILI RJEŠENJE IZNALAŽENJA NOVOGA PROSTORA…
29-05-2024, 11:07

ZAVRŠNA MANIFESTACIJA…
27-05-2024, 14:30

VISOKO IZASLANSTVO VLADE HNŽ-A NA…
28-05-2024, 12:13

MARTINOVIĆ, VLAISAVLJEVIĆ I…
27-05-2024, 15:49
Vlada HNZ-K
Vlada Hercegovačko neretvanske županije nositelj je izvršne vlasti u Županiji u skladu s Ustavom HNŽ. Sukladno Ustavu i Zakonu o Vladi HNŽ, Vlada obavlja sve poslove koji se odnose na provedbu zakona, odluka i politike koju je utvrdila Skupština HNŽ.
KONTAKTIRAJTE NAS
IME I PREZIME
EMAIL ADRESA
PREDMET
PORUKA
POŠALJI PORUKU
KONTAKTI
Stjepana Radića 3, 88000 Mostar

[email protected]

POWERED BY IT ODJEL © COPYRIGHT 2021. VLADA HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

The post Općinama i gradovima sa područja HNŽ dodijeljeno 4,2 000 000 KM od strane Ministarstva prometa i veza HNŽ appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?