U LJUBUŠKOM UPRILIČENA SVEČANA PRISEGA 63 POLICIJSKA KADETA MUP-A ŽZH

U LJUBUŠKOM UPRILIČENA SVEČANA PRISEGA 63 POLICIJSKA KADETA MUP-A ŽZH

Link na izvornu vijest

Svečano polaganje prisege vjernosti za šezdeset i tri  policijska kadeta MUP-a Županije Zapadnohercegovačke upriličeno je danas u Kulturnom centru u Ljubuškom. Kadeti su prisegu položili pred članovima svojih obitelji i prijateljima, brojnim političkim dužnosnicima, predstavnicima policijskih i sigurnosnih agencija iz zemlje i policijskim službenicima MUP-a ŽZH.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je ministar MUP-a ŽZH Mladen Bebek uputivši poseban pozdrav kadetima koji su u ovim vremenima bili dovoljno hrabri i usudni odvažiti se za ovaj poziv, kao i njihovim obiteljima kojima je ovom prilikom zahvalio što su ih u tome podržavali. 

„Kadeti, današnjom prisegom počinje vaš profesionalni angažman. Kada ste odlučili biti policajka/policajac izabrali ste rad, izabrali ste odgovornost i konstantno učenje, izabrali ste odricanje, odlučili ste biti oni koji nemaju radno vrijeme i koji su konstantno na usluzi građanima i onda kada nisu u službenoj uniformi. ŽZH već godinama nosi epitet jednog od najsigurnijih prostora za život u BiH, a sinergijom iskustva i mudrosti starijih policijskih službenika, te svježinom i vještinama novih generacija cilj nam je to i zadržati. Dolazak vas 63 uz 38 mladih policijskih službenika koji su prošle godine stupili u službu čini svojevrsnu smjenu generacije unutar policije u našoj županiji budući da veliki broj naših djelatnika tzv. ratna generacija ide u zasluženu mirovinu. Veliko hvala njima, koji su u jednim drugim teškim i na drugačiji način izazovnim ratnim i poratnim vremenima nosili policijsku uniformu. Oni su bili ti koji su udarili jake temelje današnje Uprave policije MUP-a ŽZH, a na novim generacijama je da  nastave graditi započeto“, kazao je Bebek.

Naglasio je kako će cjeloživotno učenje i rad na poboljšanju vlastitih sposobnosti i vještina biti imperativ za sve kadete, a na rukovodstvu MUP-a ŽZH je da im omogući najbolje uvjete za to. Podsjetio je na činjenicu kako policijski službenici ovog MUP-a zahvaljujući suradnji sa Policijskom akademijom FMUP-a i MUP-a RH konstantno prolaze razne edukacije, te je s ciljem pružanja što boljih uvjeta za izvođenje obuka pokrenuta izgradnja edukacijsko-obučnog centra MUP-a ŽZH koji bi trebao biti završen kroz 15 mjeseci.

Ovu priliku Bebek je iskoristio i da se zahvali Vladi ŽZH, a posebno predsjedniku Predragu Čoviću i ministrici financija Blagici Leko koji su imali razumijevanja za potrebe opremanja policije, te je u Proračunu za 2024. u odnosu na godinu ranije osigurano dvostruko više sredstava za opremu i materijal.

„Još jednom zahvaljujem Vladi ŽZH koja je osigurala sredstva za vaše školovanje, vodstvu policijske akademije FMUP-a na suradnji, koordinatoru Mariju Borasu, vašima mentorima, komesaru Ivanu Brkiću i svima onima koji su na vrijeme prepoznali potrebe za prijemom 101 novog policijskog službenika zahvaljujući čemu MUP ŽZH danas nema problem s nedostatkom kadrova kao neke druge policijske agencije u zemlji“, zaključio je Bebek.

U ime kadeta, prisutnima se obratila i za svu podršku prilikom školovanja zahvalila Antonija Rašić. Izgovarajući riječi prisege kadeti su se obvezali na savjesno i časno obavljanje policijskog posla. Prisegu im je čitao policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH Ivan Brkić.

Po polaganju prisege Brkić im je čestitao na dobivanju čina policajac, te kazao kako će već danas biti raspoređeni u organizacijske jedinice Uprave policije MUP-a ŽZH. On je ovu priliku iskoristio i da se zahvali „ratnoj generaciji“ policijskih službenika od kojih većina odlazi u mirovinu. Sve prisutne blagoslovio je fra Dario Dodig humački gvardijan i župnik.

VL

Objava U LJUBUŠKOM UPRILIČENA SVEČANA PRISEGA 63 POLICIJSKA KADETA MUP-A ŽZH pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?