Devizne rezerve na kraju aprila smanjene na 15,87 milijardi KM

Devizne rezerve na kraju aprila smanjene na 15,87 milijardi KM

Link na izvornu vijest

SARAJEVO- Devizne rezerve Centralne banke BiH na kraju aprila iznosile su 15,87 milijardi KM i manje su za 160 miliona KM u odnosu na prethodni mjesec.

Devizne rezerve na kraju aprila smanjene na 15,87 milijardi KM

FOTO: Pixabay

Na godišnjem nivou, devizne rezerve povećane su za 541,6 miliona KM ili 3,5 odsto, objavila je Centralna banka BiH.

Ukupni krediti domaćim sektorima u BiH na kraju četvrtog mjeseca iznosili su 24,27 milijardi KM i veći su za 224,8 miliona KM ili 0,9 odsto u odnosu na mart.

Rast kredita registrovan je kod sektora stanovništva za 13,3 miliona KM ili 0,9 odsto i privatnih preduzeća za 139 miliona KM ili 1,4 odsto.

Kod nefinansijskih javnih preduzeća zabilježen je pad kredita za 17,8 miliona KM ili tri odsto, institucija vlasti za 7,8 miliona KM ili 0,7 odsto, te ostalih domaćih sektora za 1,8 miliona KM ili 0,7 odsto.

Godišnja stopa rasta ukupnih kredita u aprilu iznosila je 8,4 odsto, nominalno 1,88 milijardi KM.

Godišnji rast kredita registrovan je kod sektora stanovništva za 938,4 miliona KM ili 8,4 odsto, privatnih preduzeća za 863,7 miliona KM ili 9,3 odsto, vladinih institucija za 23,2 miliona KM ili 9,7 odsto i kod ostalih domaćih sektora za 85,2 miliona KM ili 50,8 odsto.

Smanjenje kreditnog rasta na godišnjem nivou registrovano je kod nefinansijskih javnih preduzeća za 25,6 miliona KM ili 4,2 odsto. Srna

Чланак Devizne rezerve na kraju aprila smanjene na 15,87 milijardi KM се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?