VIDEO/ Grad Ljubuški: Prvašićima po 200 KM potpore, žrtvama nasilja Sigurna kuća

VIDEO/ Grad Ljubuški: Prvašićima po 200 KM potpore, žrtvama nasilja Sigurna kuća

Link na izvornu vijest

XXXV. sjednica Gradskog vijeća Ljubuški održana je danas u Kulturnom centru. Pred vijećnicima se našlo 30 točaka dnevnog reda, među kojima i informacije o radu u protekloj i programi rada u tekućoj godini Crvenog križa i srednjih škola te izvješća o radu i programi rada osnovnih škola, Centra za socijalni rad Ljubuški, Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Grada Ljubuškog, JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, kao i nekoliko prijedloga odluka o kojima su vijećnici odlučivali.

Sve one točke dnevnog reda o kojima su vijećnici glasovali su usvojene jednoglasno, a jedna od njih, koja će najviše obradovati roditelje budućih prvašića je i odluka o dodjeli financijske potpore polaznicima prvih razreda Osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025. Potpora prvašićima iznosi 200 KM i bit će isplaćena do kraja mjeseca kolovoza, a pravo na nju imaju svi polaznici prvih razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog koji moraju ispuniti jedan od sljedećih uvjeta:
a) Polaznici su prvog razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog u školskoj godini 2024./2025.
b) Polaznici su prvih razreda osnovnih škola izvan Grada Ljubuškog, a imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog.

– Uz one mjere koje smo dosad imali, četvrtu godinu zaredom Grad Ljubuški skupa s JP „Parkovi“ d.o.o. kupuje bilježnice i osnovni školski pribor za sve učenike osnovnih škola, a Županija Zapadnohercegovačka im već nekoliko godina osigurava udžbenike da bi roditelji imali što manje troškove. Nastavno na tu odluku i dobru praksu koja se pokazala kao lijep primjer uz dosta pozitivne reakcije roditelja, mi smo ove godine odlučili osigurati našim prvašićima s prebivalištem na području Grada Ljubuškom po 200 KM potpore, neovisno od toga pohađaju li škole na području Ljubuškog ili negdje drugdje, na račun roditelja za opremanje pred polazak u prvi razred – kazao je u izjavi za medije o novoj potpori u okviru demografskih mjera gradonačelnik Vedran Markotić podsjetivši kako Županija Zapadnohercegovačka i Grad Ljubuški već četiri godine u potpunosti financiraju prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola kako bi se roditeljima financijski olakšalo školovanje djece.

Među točkama dnevnog reda bio je i Prijedlog Rješenja o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o osnivanju podružnice Javne ustanove Centra za socijalni rad Ljubuški – Sigurna kuća s ciljem zaštite žrtava nasilja. Kako je navedeno u obrazloženju, u Bosni i Hercegovini postoji 8 sigurnih kuća, odnosno skloništa za žrtve nasilja, ali niti jedno na području Županije Zapadnohercegovačke.

– Grad Ljubuški, uz potporu nadležnog federalnog ministarstva i ministra financija gosp. Tonija Kraljevića, na čiju inicijativu su i osigurana inicijalna sredstva u federalnom proračunu za osnivanje Sigurne kuće u Ljubuškom, planira izgradnju zgrade, koja neće biti samo za lokalne potrebe nego će ona biti otvorena i za korisnike s područja naše cijele županije, a vjerojatno i susjedne Hercegovačke-neretvanske županije sukladno potrebama. Pored Crvenog križa i Pučke kuhinje Grad ima zemljište na kojem je plan izgraditi zgradu čije bi se prizemlje koristilo za potrebe Centra za socijalni rad, a na katovima iznad bi bili osigurani stanovi, odnosno apartmani za smještaj žrtava nasilja i onih koji uslijed drugih okolnosti ostanu bez doma, prilikom požara i sl. – rekao je gradonačelnik Markotić.

Grad Ljubuški / Radio Ljubuški

Objava VIDEO/ Grad Ljubuški: Prvašićima po 200 KM potpore, žrtvama nasilja Sigurna kuća pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?