FOTO: Uspješno održan turnir u konjičkoj disciplini – preskakanje prepona

FOTO: Uspješno održan turnir u konjičkoj disciplini – preskakanje prepona

Link na izvornu vijest

Konjički klub “Stina” u Grudama održao je još jedan uspješan turnir u preskakanju prepona, privukavši preko 60 jahaćih parova iz različitih klubova.

Natjecanje je privuklo klubove poput KK Zavoznik iz Širokog Brijega, KK “Y” iz Srpca, KK Atila iz Mostara, KK Alat, Fondaciju zemlja prijateljstva i mira iz Sarajeva, KK AT, KK Vidran te domaćine KK Stina.

Tijekom dana, gledatelji su mogli uživati u četiri glavne utakmice, dok je bila organizirana i uvodna utakmica za mlade jahače.

Publika je bila oduševljena pravim sportskim spektaklom koji su priredili natjecatelji, istovremeno uživajući u ljepoti i gracioznosti plemenitih konja. Tijekom natjecanja, istaknuta je harmonija i sklad između jahača i konja, poslušnost, kvaliteta kretanja, tehnika prelaženja preko kavaleta na tlu i prepona, kao i stav jahača u sedlu te preciznost izvođenja radnje.

Iz KK Stina izrazili su zadovoljstvo uspješno održanim turnirom, ističući zahvalnost svim sudionicima, kao i publici koja je podržala ovaj događaj.

Preponsko jahanje je jedna od najpopularnijih disciplina u konjičkom sportu i jedna je od tri olimpijske discipline. Međutim, ova olimpijska disciplina nije samo atraktivna, već i veoma zahtjevna i traži naporan i predan rad s konjima i natjecateljima. Glavni cilj discipline je prelaženje preko zadanih prepona (parkura) u što kraćem vremenskom periodu i sa što manjim brojem oborenih prepona, poručili su.

Ovaj turnir ne samo da je promovirao ljubav prema konjima i jahanju, već je također pružio priliku jahačima da pokažu svoje vještine i strast prema ovom predivnom sportu.

Rezultati natjecanja:

UVODNI CAPRILLI TEST: 

  1. Matea Vokić (KK Stina)
  2. Karla Pejić (KK Stina)
  3. Karla Topić (Fondacija zemlja prijateljstva i mira)

Utakmica (50 cm):

  1. Nikola Cvitković (KK Atila)
  2. Lucia Jukić (KK Stina)
  3. Marija Musa (KK Zavoznik)

Utakmica (70 cm):

  1. Ema Kuštra (KK Stina)
  2. Marija Pejić (KK Stina)
  3. Nikola Cvitković (KK Atila)

Utakmica (100 cm):

  1. Damjan Milekić (KK Vidran)
  2. Alexandra Ignateva (KK Stina)
  3. Željka Vlašić (KK Stina)

Za pobjednike organizatori su osigurali vrijedne nagrade i poklone.

grude-online.info

Post FOTO: Uspješno održan turnir u konjičkoj disciplini – preskakanje prepona je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?