Je li ovo razlog zbog kojeg se Jurić iznenada predomislio i odbio Hajduk?

Je li ovo razlog zbog kojeg se Jurić iznenada predomislio i odbio Hajduk?

Link na izvornu vijest

TIJEKOM današnjeg dana u javnost je procurila, a onda je i potvrđena informacija da Ivan Jurić (48) ipak neće postati trener Hajduka. Proteklih dana pisalo se da je bio na korak do klupe splitskog kluba i da je sve već bio dogovorio s predsjednikom Uprave Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem. Čekala se tek potvrda klupskog Nadzornog odbora, koja je navodno također bila samo formalnost, no do toga nije došlo jer je Jurić ipak odustao iz nepoznatog razloga.

Podsjetimo, Hajduk je proteklu sezonu završio bez trofeja. Iako je na polovici SuperSport HNL-a bio vodeći, na kraju je osvojio treće mjesto iza prvaka Dinama i druge Rijeke, dok ga je u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa također izbacio zagrebački klub.

Samo jedno objašnjenje čini se vjerojatno

Krizu u proljetnom dijelu sezone otkazom je platio trener Mislav Karoglan, a do kraja ga je zamijenio Jure Ivanković. No, odmah se znalo da je Ivanković privremeno rješenje, čija se zamjena sada još traži nakon Jurićeve odbijenice.

Zasad nema službenih izjava u kojima bi se objasnilo zašto je Jurić odustao, ali neslužbeno se najčešće može čuti kako je jednostavno bila stvar – principa. Naime, Juriću navodno nije najbolje leglo što se uopće toliko dugo čekalo da ga se potvrdi kao trenera nakon što je smanjio zahtjeve i izašao u susret Hajduku kako bi došao u Split. 

Trenutno se, dakle, kao najrealnije objašnjenje Jurićevog odustajanja ističe činjenica da je njegovo potvrđivanje teklo užasno sporo, što se treneru čiji je renome znatno veći od renomea trenera kojeg bi se inače očekivalo da Hajduk može dovesti nije svidjelo, pa se odlučio povući iz pregovora.

Čabraja nova opcija

U međuvremenu se pojavila informacija o tome tko je novi favorit sportske struke Hajduka. Riječ je o Silviju Čabraji, 56-godišnjem treneru Lokomotive i rođenom Zagrepčaninu. Zagrebački klub želi ga zadržati, ali Hajduk bi bio iduća stepenica u karijeri. Čabraja vodi seniore Lokomotive od 2021. godine, a osim dobrim rezultatima, još se više eksponirao razvojem mladih igrača.

Prije toga je vodio juniore Lokomotive te Lučko, Stupnik i Ponikve. Čabraja se davno spominjao i u kontekstu trenera Dinama. No, tada se u javnosti pričalo da u Lokomotivi nikad nije imao pritisak rezultata i da je neprovjerena opcija za velike klubove.

Objava Je li ovo razlog zbog kojeg se Jurić iznenada predomislio i odbio Hajduk? pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?