Umirovljenici na sastanku s Vladom FBiH, moguća jednokratna pomoć

Umirovljenici na sastanku s Vladom FBiH, moguća jednokratna pomoć

Link na izvornu vijest

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i zamjenici premijera Toni Kraljević i Vojin Mijatović te federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održali su danas sastanak s predstavnicima dva saveza udruženja umirovljenika u Federaciji BiH, koje su predvodili Redžo Mehić i Ivan Kožul, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Sastanak je održan u sjedištu Vlade, a nazočili su i predstavnici Federalnog zavoda MIO.

Tema razgovora bila je poboljšanje položaja umirovljenika u Federaciji BiH, a poseban naglasak stavljen je na upućene zahtjeve ove populacije.

Moguća jednokratna pomoć umirovljenicima ove godine

Nakon razmatranja prioritetnih zahtjeva umirovljenika zaključeno je da će Vlada Federacije BiH raditi na iznalaženju najboljih mogućih rješenja s ciljem da se u federalnom proračunu za ovu godinu osiguraju sredstva za isplatu jednokratne financijske podrške umirovljenicima.

Također, u skladu s iskazanim opredjeljenjem Vlade, bit će poduzete aktivnosti na povećanju sredstava namijenjenih za banjsko liječenje umirovljenika, što je važan segment u osiguranju zdravstvene podrške ovoj kategoriji stanovništva.

Kad je riječ o izmjenama zakonskih rješenja u oblasti mirovinsko-invalidskog osiguranja, zaključeno je da će o ovom pitanju biti nastavljen razgovori predstavnika umirovljenika te resornog federalnog ministarstva i Federalnog zavoda PIO/MIO, a s ciljem sagledavanja svih mogućnosti radi poboljšanja cjelokupnog sustava MIO.

Također, potvrđen je nastavak aktivnosti na formiranju vijeća umirovljenika Federacije BiH, čija uloga bi bila vođenje zajedničke djelatnosti socijalnih partnera te afirmacije i zaštite prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, kao i razvijanja socijalnog dijaloga u ovom segmentu. U skladu sa zaključcima s posljednje sjednice Vlade Federacije BiH, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u roku od tri mjeseca će s predstavnicima Saveza udruženja umirovljenika u FBiH i Saveza županijskih udruga umirovljenika u FBiH usuglasiti tekst sporazuma o osnivanju ovog vijeća, koji će dostaviti Federalnoj vladi na razmatranje.

Post Umirovljenici na sastanku s Vladom FBiH, moguća jednokratna pomoć je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?