Automobilski div gasi još 1.600 radnih mjesta

Automobilski div gasi još 1.600 radnih mjesta

Link na izvornu vijest

U srijedu Fordova uprava izvijestila je sindikate da planira trajno ukinuti još 600 radnih mjesta, prema riječima glasnogovornice, a spremna je pregovarati o mogućem ponovnom zapošljavanju preostalih tisuću u sklopu planiranog povećanja proizvodnje od 2027.

Američki proizvođač automobila Ford objavio je u srijedu da planira ukinuti dodatnih do 1.600 radnih mjesta u pogonu u španjolskoj Valenciji u sklopu prilagodbe kapaciteta do pokretanja proizvodnje novog modela hibridnog terenca od 2027. godine.

Kompanija je 2022. godine odgodila ulaganja u proizvodnju u Španjolskoj zbog “revidiranih izgleda za Europu”. Potvrdili su tada da bi do kraja desetljeća u španjolskoj tvornici trebali početi proizvoditi električna vozila, upozorivši da njihova proizvodnja podrazumijeva smanjenje broja radnih mjesta.

U ožujku prošle godine objavili su da zbog gašenja proizvodnje monovolumena Galaxy i karavana S-Max gase 1.100 radnih mjesta u pogonu u Valenciji. Dodali su i da će od 2027. u Almussafesu, na području Valencije, početi proizvoditi novi model hibridnog terenca za europsko tržište, ali i za druge dijelove svijeta.

U srijedu Fordova uprava izvijestila je sindikate da planira trajno ukinuti još 600 radnih mjesta, prema riječima glasnogovornice, a spremna je pregovarati o mogućem ponovnom zapošljavanju preostalih tisuću u sklopu planiranog povećanja proizvodnje od 2027.

„Mogući su pregovori o privremenom rješenju za ostalih tisuću radnika kako bi se premostilo razdoblje do početka proizvodnje novog vozila”, rekla je.

Kompanija namjerava u pogonu proizvoditi 300.000 automobila godišnje, priopćilo je tada španjolsko ministarstvo industrije.

Američki automobilski div trenutno u pogonu u Valenciji zapošljava 4.800 radnika i proizvodi samo sportski terenac Kuga. Lani su odlučili ugasiti i 2.300 radnih mjesta u Njemačkoj i 1.000 u Britaniji. Od 2030. namjeravaju u EU prodavati samo električne automobile.

The post Automobilski div gasi još 1.600 radnih mjesta first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?