Milijarde su u igri: Koje reprezentacije najviše vrijede na Euro 2024?

Milijarde su u igri: Koje reprezentacije najviše vrijede na Euro 2024?

Link na izvornu vijest

MINHEN – Kompletan jun i dio jula biće u znaku fudbala, kada se održava 17. izdanje Evropskog prvenstva u fudbalu kod domaćina u Njemačkoj.

Milijarde su u igri: Koje reprezentacije najviše vrijede na Euro 2024?

FOTO: UEFA

Godinu ranije UEFA je objavila da su dvije zemlje, Nemačka i Turska ponudile da budu domaćini prvenstva, na kraju je u Švajcarskoj sa 12 glasova za i jednim suzdržanim (Turska je dobila četiri glasa), Njemačka izabrana za domaćina EP 2024.

Ovo će biti treći put da Nijemci organizuju Ligu najvažnije sportsko takmičenje na starom kontinentu.

Navijači širom Evrope sa nestrpljenjem očekuju svaku utakmicu, nadajući se da će njihova reprezentacija podići prestižni trofej.

Rezultat je neizvestan i o njemu je nemoguće u ovom trenutku diskutovati kao i bilo šta sa sigurnošću pisati, ali ono što je poznato je vrijednost nacionalnih ekipa, koje ćemo gledati punih 30 dana.

Najveći dio vrednosti reprezentacije dolazi od igrača.

Klubovi redovno plaćaju ogromne sume za najtalentovanije među njima, ali ne treba zanemariti ni marketinške faktore kao ni rezultate, koji u svom zbiru podižu renome jedne zemlje, odnosno njene reprezentacije.

Francuska reprezentacija, na primjer, važi za jednu od najvrednijih na Evropskom prvenstvu.

Sa zvijezdama kao što su Kilijan Embape, Antoan Grizman i Pol Pogba, tržišna vrijednost ekipe je izuzetno visoka.

Francuska je osvojila Evropsko prvenstvo 1984. i 2000. godine, a 2018. postala je svetski šampion.

Nemačka, zemlja domaćin, četvorostruki svjetski prvak i trostruki evropski, takođe ima značajnu vrednost, kao i Belgija.

Engleska je neizostavna u elitnom fudbalskom timu, kao i Španija, koja je trostruki evropski prvak.

Zanimljivo je da će ona u svojim redovima imati Laminea Jamala, mlado fudbalsko čudo, kako mu tepaju sportski stručnjaci.

Ovaj 16-godišnji krilni igrač ne silazi sa naslovnica, etablirao se kao važan deo Barselonine napadačke linije i očekuje se da će biti vrlo uticajan i na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

U nastavku je lista 10 najvrednijih reprezentacija koje će se takmičiti u Njemačkoj:

Engleska 1,52 milijarde evra
Francuska 1,23 milijarde evra
Portugal 1,05 milijardi evra
Španija 965,5 miliona evra
Nemačka 851 milion evra
Holandija 845 miliona evra
Italija 705,5 miliona evra
Belgija 584,5 miliona evra
Norveška 479,6 miliona evra
Danska 415,5 miliona evra

Чланак Milijarde su u igri: Koje reprezentacije najviše vrijede na Euro 2024? се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?