Većina njemačke industrije za kaznene carine na e-automobile iz Kine

Većina njemačke industrije za kaznene carine na e-automobile iz Kine

Link na izvornu vijest

BERLIN – Većina industrijskih preduzeća u Njemačkoj zalaže se za uvođenje kaznenih carina na uvoz električnih automobila iz Kine.

Većina njemačke industrije za kaznene carine na e-automobile iz Kine

FOTO: Pixabay

Više od 80 odsto kompanija navelo je u anketi da su mjere zaštite barem djelimično u redu ako Kina subvencioniše e-vozila na nefer način.

Institut njemačke privrede (IW) je u martu i aprilu anketirao skoro 900 kompanija, kao i agencija za pružanje usluga industriji.

SAD su u maju uvele posebne carine od 100 odsto na uvoz e-automobila i drugih proizvoda iz Kine. Vašington optužuje Peking da narušava pravila konkurencije.

Evropska komisija takođe razmatra kaznene tarife na kineska e-vozila i odluka se očekuje već ove nedjelje.

Njemački proizvođači automobila, koji veći dio svog profita ostvaruju u Kini, upozorili su pak na štetnost uvoznih carina.

Kancelar Olaf Šolc i poslovna udruženja takođe su nedavno izrazili skepticizam.

Prema proračunima Instituta za svjetsku ekonomiju iz Kila (IfV), moguće carine Evropske unije mogu osjetno da povećaju nabavne cijene e-automobila.

DPA

Чланак Većina njemačke industrije za kaznene carine na e-automobile iz Kine се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?