Whatsapp je upravo zabranio “omiljenu aktivnost” brojnih korisnika!

Whatsapp je upravo zabranio “omiljenu aktivnost” brojnih korisnika!

Link na izvornu vijest

WhatsApp radi na novoj značajci za poboljšanje privatnosti korisnika na svojoj platformi za razmjenu poruka. Prema WABetaInfo, nadolazeća zaštitna mjera blokirat će korisnike u snimanju slika profila drugih korisnika.

Neobjavljena značajka sada je dostupna nekim korisnicima koji koriste WhatsApp beta za iOS v24.12.10.74, izvještava web stranica, dodajući da bi joj neki testeri koji koriste prethodna beta izdanja mogli pristupiti.

Iako značajke WhatsAppa poput end-to-end enkripcije mogu spriječiti bilo koga da “ukrade” poruke, to ih ne sprječava da snimaju snimke zaslona.

WhatsApp od prošlog mjeseca radi na mogućnosti blokiranja snimki zaslona profilnih fotografija. Ova značajka treba ponuditi dodatni sloj zaštite, sprječavajući neovlaštene korisnike da bez dopuštenja snimaju snimke zaslona i dijele slike.

“Kako bismo zaštitili svačiju privatnost na WhatsAppu, snimanje zaslona je blokirano”, stoji u poruci upozorenja koja se prikazuje kada WhatsApp spriječi korisnika da pokuša napraviti snimku zaslona profilne fotografije.

Unatoč tome, web stranica napominje da svatko još uvijek može snimiti snimke zaslona pomoću kamere ili drugih uređaja. Međutim, značajka WhatsAppa koja nije objavljena mogla bi smanjiti, ako ne i potpuno zaustaviti, neovlaštenu upotrebu fotografija profila ljudi.

Ova značajka dodaje ažuriranja privatnosti i sigurnosti koje je Whatsapp pokrenuo u posljednjih nekoliko godina. Na primjer, možete sakriti svoj status “posljednji put viđen” i “online” u aplikaciji, postaviti datum isteka za poruke , sakriti povjerljive razgovore , utišati nepoznate pozivatelje i slati poruke za jednokratni pregled . Nedavno je WhatsApp dodao podršku za zaporke koje vam omogućuju prijavu u aplikaciju pomoću biometrijskih metoda kao što su prepoznavanje lica, otisak prsta ili šifra, prenosi bajtbox.com

 

The post Whatsapp je upravo zabranio “omiljenu aktivnost” brojnih korisnika! first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?