Nikad veći interes za pustolovnu utrka niz Trebižat

Nikad veći interes za pustolovnu utrka niz Trebižat

Link na izvornu vijest

Nikad veći interes za pustolovnu utrka niz Trebižat

Možda naslov zvuči pretenciozno, ali s razlogom smo posumnjali da je nikad veći interes za Pustolovnu utrku u Čapljini, 19. po redu, „podmazan“ povećanjem nagradnog fonda. Naime, na proteklih 18 utrka nagradni fond se nije mijenjao, manje-više ostao je isti 1.200 KM, međutim ove godine organizator Turistička organizacija „Čapljinka“, je iznašla mogućnosti i za nagrade osigurala 1.800 KM, pri čemu će pobjednici dobili 1.000 KM tj. 500 eura, drugoplasirane ekipa 500 KM, a trećeplasirana utješnih 300 KM. To nije sve jer će prigodnu nagradu dobiti i najuspješnija ženska posada kao i najmlađi natjecatelj. Uglavnom, deset dana prije utrke bilo je tridesetak prijavljenih posada, a samo je dvadeset mjesta!

   Ovogodišnje izdanje pustolovne utrke održat će se u subotu, 22. lipnja, na triatlon stazi dužine cca 17,3 kilometra. Utrka će startati spustom kanuima niz rijeku Trebižat, od kupališta „Matica“ u naselju Trebižat, do kupališta „Jaz“ u Strugama. Nakon vožnje kanuima slijedi trkačka dionica od oko cca 1,1 KM od spomenutog kupališta do rimske ville rustice Mogorjelo, odakle se utrka nastavlja na biciklima do motela „Park“ u Parku prirode Hutovo blato. Vožnja biciklima kroz Čapljinu, a zatim magistralom M – 17, pa cestom kroz Park prirode dugačka je oko cca 7,1 kilometar. Prijavljeni koji nisu ušli u uži izbor, mogu se nadati nekom otkazu do petka 20. lipnja, pa upasti naknadno kao BeLazanja. Svi sudionici utrke bit će osigurani. Nagradni fond je, dakle, povećan za trećinu s 1.200 na 1.800 KM.

   Pobjednički pokal brani dvojac Dragan Volarević i Petar Volarević iz Pruda kod Metkovića. Na 18. utrci drugi su bili rukometaš Nikola Bartolović i boksač Ivan Blažević iz Čapljine, odnosno Višića, dok su treće mjesto osvojili momci iz Struga Ilija Perić i Jasmin Topčić, koji su slavili 2022. godine. jedno je sigurno, ovogodišnja pustolovna utrka bit će najjača do sada, uz Čapljince za izazove su spremni članovi veslačkih posada iz delte Neretve, te dvije posade iz Ljubuškog. Za očekivati je vrlo zanimljivu borbu u u vodi i na suhom.

   „Uz sportski utrka ima i promotivni karakter“, ističe Elena Sesar tajnica TO „Čapljinka“, te naglašava da „prolazi kroz atraktivne predjele na području Čapljine“. Uz to pustolovnom utrkom se na simboličan način obilježava i početak ljetne turističke sezone na čapljinskom području.

   Pokrovitelj 19. pustolovne utrke bit će grad Čapljina – ured gradonačelnika dr Smiljana Vidića.

Tekst i foto: D. Musa

Na rijeci zna i čamac pobjeći

Objava Nikad veći interes za pustolovnu utrka niz Trebižat pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?