Arapi: Za ukrajinski mirovni proces potreban je težak kompromis

Arapi: Za ukrajinski mirovni proces potreban je težak kompromis

Link na izvornu vijest

Obraćajući se na konferenciji u Švicarskoj kojoj je cilj otvaranje puta prema mirovnom procesu, ministar je rekao da je Saudijska Arabija predana pomoći da se sukob privede kraju.

“Vjerujemo da je važno da međunarodna zajednica ohrabri bilo koji korak prema ozbiljnim pregovorima koji će zahtijevati težak kompromis kao dio puta koji vodi prema miru”, rekao je princ.

Saudijsku Arabiju se vidi kao jednu od vodećih kandidatkinja za zemlju domaćina konferencije koja bi se trebala održati kao nastavak okupljanja desetaka svjetskih čelnika ovaj vikend u Švicarskoj.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?