Počeo je upis djece u Dječji vrtić „Grude“

Počeo je upis djece u Dječji vrtić „Grude“

Link na izvornu vijest

Iz Dječjeg vrtića Grude poslana je Obavijest o raspisivanju Javnog natječaja za upis djece u Dječji vrtić „Grude“, Grude za pedagošku  2024./2025. godinu

  1. Podnošenje zahtjeva za upis

Dječji vrtić „Grude“, Grude primat će Prijave za upis djece u desetosatni program vrtića od 15. – 22. lipnja 2024. godine, od 8:00 – 14:00 sati.

  1. Dokumenti uz Prijavu za upis djeteta u Vrtić

Roditelji/skrbnici djece koja se prijavljuju za upis u Vrtić, obavezni su na dan prijave u Vrtić dostaviti sljedeće:

  • Rodni list djeteta ili preslika istog,
  • Potvrda o prebivalištu jednog roditelja/skrbnika (ne starije od 3 mjeseca od dana predavanja obrasca za prijavu),
  • Potvrda o odgodi polaska u školu nadležnog Odjela (za djecu koja 01. rujna 2024. godine pune 6 godina).

Dokumentacija kojom se dokazuju činjenice bitne za ostvarivanje prednosti kod upisa (original ili ovjerena preslika ne starije od 6 mjeseci od dana dostavljanja)

  1. Za dijete bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi : Rješenje odnosno Potvrda Centra za socijalni rad da je dijete  bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi;
  2. Za dijete samohranog zaposlenog roditelja: Potvrda o zaposlenosti roditelja, te dokaz o samohranosti;
  3. Za dijete roditelja RVI rješenje o statusu RVI;
  4. Za dijete oba zaposlena roditelja: Potvrda o zaposlenosti roditelja;
  5. Za dijete iz obitelji sa troje ili više malodobne djece: za svako dijete mlađe od 18 godina rodni list.
  6. Za brata/sestru djeteta koje već pohađa Vrtić – Kućna lista.

O upisu djece s teškoćama u razvoju odlučuje Povjerenstvo za upis na osnovu dokumentacije i procjene o psihofizičkom statusu i potrebama djeteta za odgovarajućim programima i uvjetima koje Vrtić može ponuditi.

U tu svrhu roditelji/skrbnici dužni su dostaviti:

  • Za dijete s teškoćama u razvoju: nalaz i mišljenje nadležne stručne Komisije ili nalaz i mišljenje ostalih stručnjaka;
  • Za dijete koje ima specifične razvojne i/ili zdravstvene potrebe; relevantna dokumentacija za utvrđivanje navedenih potreba;
  • Za dijete koje živi u izuzetno teškim socijalnim prilikama: preporuka Centra za socijalni rad.

Svi roditelji/skrbnici čija se djeca upisuju u Vrtić  imaju obvezu dostaviti liječničko uvjerenje o zdravstvenom stanju djeteta, koje između ostalog sadrži informacije o redovitosti cijepljenja.

Liječničko uvjerenje roditelji će biti dužni dostaviti kod potpisivanja Ugovora o pružanju usluga predškolskog odgoja i obrazovanja.

  • Prednost za upis u desetosatni program

Ukoliko vrtić ne može da zadovolji sve zahtjeve roditelja djece s prebivalištem na području općine Grude, prednost pri upisu imati će:

  • Dijete bez roditelja, odnosno roditeljskog staranja,
  • Dijete samohranog zaposlenog roditelja,
  • Dijete roditelja RVI,
  • Dijete kome su oba roditelja zaposlena,
  • Dijete u godini prije polaska u školu,
  • Dijete s teškoćama u razvoju,
  • Dijete iz obitelji sa troje ili više djece,
  • Dijete kojem brat ili sestra pohađa Vrtić.

U slučaju prijavljivanja većeg broja djece po javnom pozivu u odnosu na raspoloživi broj smještajnog kapaciteta Vrtića, prednost imaju prijave koje se podnesu ranije, a nakon zadovoljavanja gore navedenog kriterija.

  1. Objava rezultata upisa

Povjerenstvo za prijem djece objaviti će rezultate upisa najkasnije u roku od 7 dana po isteku roka za podnošenje zahtjeva za upis, te ga objaviti na oglasnoj ploči vrtića.

Roditelj/staratelj djeteta, nezadovoljan rezultatima upisa može izjaviti žalbu Upravnom vijeću Vrtića u roku od 7 dana od dana oglašavanja rezultata upisa.

Post Počeo je upis djece u Dječji vrtić „Grude“ je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?