Gruđani odlučuju o naslovu prvaka BiH

Gruđani odlučuju o naslovu prvaka BiH

Link na izvornu vijest

Aktualni prvak Grude ili izazivač iz susjedne Gorice, ekipa Svetog Stipana, u međusobnome će ogledu odlučiti o naslovu boćarskoga prvaka Bosne i Hercegovine.

Ključni poeni

Naime, Gruđani su u velikom stilu nadigrali Čapljinu, koja u ligaškome dijelu sezone nije znala za neuspjeh, i to s visokih 19:3. Jedinu pobjedu za Čapljince izborio je nekadašnji reprezentativac Ante Juka, koji je u disciplini precizno izbijanje ostvario zavidnih 20 poena, što je ujedno i najbolji rezultat petog kola u toj disciplini.

Posuška Bura, koja je loše startala u Ligi za prvaka, popravila je formu i u petom kolu stigla do ukupno druge pobjede. Neočekivana “žrtva” bili su “sveci” iz Gorice, koji su poraženi s 14:8. Ključni igrači Bure, kapetan Mate Grubišić i Vlado Sentić, ostvarili su uvjerljive pobjede na startu u igrama pojedinac – klasično.

Grubišić je dobio Tihomira Grizelja s rezultatom 13:6, dok je Vlado Sentić nadigrao Filipa Divića s 13:2. Pobjedu za domaće ostvarila je i trojka u sastavu Ferdo Oreč/Ante Nenadić/Tomislav Crnogoraca koji su s 13:8 nadigrali gostujuću kombinaciju Damir Galić/Hrvoje Grubišić/Ivan Galić.

Jedinu pobjedu za “svece” izborio je par Frano Galić/Mate Ćorluka protiv Joze Budimira i Ante Jovića, bilo je 13:5. Uglavnom, nakon prve “ture” domaći su imali uvjerljivih 6:2. Dojam je da je ključne poene za Buru osvojio Vlado Sentić, koji je u preciznom izbijanju dobio Veselka Biška s 13:9. U ostalim dvjema tehničkim disciplinama Goričani su opravdali ulogu favorita. Mate Ćorluka i Filip Divić s 33:12 nadigrali su domaće adute Vinka i Matu Grubišića.

Prema očekivanju, Mate Ćorluka je u brzinskom izbijanju s rezultatom 26:15 pobijedio Vinka Grubišića. Međutim, zahvaljujući Sentićevoj pobjedi u preciznome izbijanju, Bura je uoči posljednje “ture” zadržala prednost od 8:6. Ante Nenadić je u, uvjetno rečeno, trećoj trećini utakmice zaustavio pohod Mate Ćorluke, koji je prethodno nanizao tri pobjede i u “pojedincu” ostvario uvjerljivih 13:1.

Obol pobjedi dali su parovi Mate Grubišić/Ante Jović te Vlado Sentić/Jozo Budimir, koji su nadigrali Tihomira Grizelja i Damira Galića s 8:5, odnosno Veselka Bišku i Filipa Divića s 8:4.

Jedine poene u trećoj turi za “svece” izborili su Frano Galić i Hrvoje Grubišić, koji su s 13:3 pobijedili domaću postavu I. Grubišić/Crnogorac. Bilo je 3:13 za gostujuću kombinaciju. Valja istaknuti kako je to bila Pirova pobjeda posuške Bure, kojoj je uspjeh u meču donio samo prestiž jer zbog slabih rezultata u prvim trima kolima Lige za boćarskoga prvaka BiH ni pobjeda u posljednjem kolu protiv, zbog bolesti nekolicine igrača, oslabljene Čapljine ne može donijeti naslov. Naime, i Grude i Sv. Stipan imaju bolji međusobni količnik.

Za vikend posljednje kolo

Rezultati 5. kola boćarske Lige za prvaka, Grude: Grude – Čapljina 19:3; Posušje: Bura – Sveti Stipan 14:8.

Trenutačni poredak: 1. Grude 6; 2. Sv. Stipan 6; 3. Bura 5; 4. Čapljina 3 boda.

Parovi posljednjeg, 6. kola, Čapljina: Čapljina – Bura (subota, 22. lipnja), Grude: Sv. Stipan – Grude (nedjelja, 23. lipnja).

Dakle, utakmica između klubova iz grudske općine Gruda i Sv. Stipana iz Gorice odlučit će o prvaku BiH u boćanju. “Svecima” je u velikom derbiju potreba pobjeda, dok branitelju naslova Grudama odgovara i neriješen rezultat, piše Večernji list.

Post Gruđani odlučuju o naslovu prvaka BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?