Hrvatska najgledanija u prvom kolu Eura. Naši navijači nadmašili su čitav kontinent

Hrvatska najgledanija u prvom kolu Eura. Naši navijači nadmašili su čitav kontinent

Link na izvornu vijest

Od 68.844 gledatelja na tribinama Olympiastadiona u Berlinu se okupilo možda i 50.000 navijača vatrenih, što je sasvim sigurno rekord po broju hrvatskih navijača na gostovanju.

Iako hrvatska reprezentacija nije najbolje otvorila Europsko prvenstvo u Njemačkoj, hrvatski  navijači jesu. Utakmica između Hrvatske i Španjolske, koju su vatreni izgubili 0:3, bila je najgledanija u prvom kolu europskog prvenstva.

Od 68.844 gledatelja na tribinama Olympiastadiona u Berlinu okupilo se možda i 50.000 navijača vatrenih, što je sasvim sigurno rekord po broju hrvatskih navijača na gostovanju. Ova brojka je još impresivnija uzmemo li u obzir da je svakoj reprezentaciji namijenjeno 10.000 ulaznica po utakmici. Druga najpraćenija utakmica u prvom kolu ovogodišnjeg Europskog prvenstva, bila je ona između Rumunjske i Ukrajine. Veliku pobjedu Rumunja na Allianz Areni u Műnchenu pratilo je 66.000 gledatelja.

Rekord po broju navijača na gostovanju Hrvatske do sada bio je postignut u finalu Lige nacija u Rotterdamu, kada je susret protiv Španjolske pratilo oko 35.000 hrvatskih navijača. Jedna od praćenijih utakmica Hrvatske bila je i ona protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva 2006. godine, također u Berlinu, kada se na tribinama okupilo oko 35 tisuća hrvatskih navijača. Najupečatljiviji trenutak tog susreta bilo je izvođenje hrvatske himne i suze prerano preminulog tadašnjeg izbornika Zlatka Kranjčara, koje su vjerojatno svima jedna od glavnih asocijacija na tu utakmicu.

Ovo nije ništa novo za hrvatske navijače, koji su u svijetu poznati kao strastveni i vjerni pratitelji svoje nacionalne vrste. Osim na stadionu u Berlinu, utakmica je bila i praćena na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, ali i u drugim velikim gradovima diljem Hrvatske. 

Valja napomenuti da je Hrvatska imala snažnu podršku i u zadnjoj hrvatskoj utakmici protiv Albanije u Hamburgu, iako je taj grad slovio kao albanska baza. Utakmicu protiv Albanije obilježilo je prijateljsko ozračje na tribinama između navijača dviju reprezentacija. Inače, utakmicu na stadionu u Hamburgu uživo je pratilo 48.784 gledatelja.

Objava Hrvatska najgledanija u prvom kolu Eura. Naši navijači nadmašili su čitav kontinent pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?