Nestalo struje u cijeloj BiH, Dalmaciji i Crnoj Gori

Nestalo struje u cijeloj BiH, Dalmaciji i Crnoj Gori

Link na izvornu vijest

U petak oko 12:25 sati došlo je do prekida električne energije u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Bez struje je ostala i cijela Dalmacija i Crna Gora. Prema novim informacijama bez struje je ostala i Albanija.

Iz Elektroprivrede BiH su za Klix kazali da je razlog prekida opskrbe električne energije ispad na dalekovodima u regiji i prijenos poremećaja na sustav BiH.

U tijeku su aktivnosti na uspostavi sustava, prosljeđivanju napona hidroelektranama i termoelektranama i koordiniranim aktivnostima s NOS BiH na uključivanju objekata visokonaponske mreže u BiH i njihovim povezivanjem sa susjednim sustavima.

Kako HINA prenosi iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustav sve je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio BiH, za zatim Hrvatsku. Ovakav prekid se nikada do sada nije dogodio kroz ove tri države.

Dispečeri između država trenutno komuniciraju kako bi donijeli plan sanacije jer nijedna država se ne može izolirati po pitanju opskrbe strujom jer su svi povezani dalekovodima.

Šta je točan uzrok nije jasno, ali se pretpostavlja da je zbog visokih temperatura skočila potrošnja i da se sustav srušio.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik/Ilustracija

Objava Nestalo struje u cijeloj BiH, Dalmaciji i Crnoj Gori pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?