Jure Miloš i Ivan Barać sudjelovali na Međunarodnoj smotri svirača tradicijskih glazbala

Jure Miloš i Ivan Barać sudjelovali na Međunarodnoj smotri svirača tradicijskih glazbala

Link na izvornu vijest

U Hrvatskom domu u Ilači održana je XXI. Međunarodna smotra svirača tradicijskih glazbala Republike Hrvatske.

Program je započeo predstavljanjem proizvoda i rukotvorina ispred Doma, a nastavljen zanimljivim i raznolikim događajima.

Nastupali su Kulturni centar “Gatalinka” Vinkovci čiji su se članovi predstavili na sopelama, lijerici, dvojnicama, gajdama, samici, kao dio mandolinskog sastava i tamburaškog orkestra te na violini.

Nakon njih, na pozornicu su se popeli Ivan Barać iz Širokog Brijega na diplama, Branko Naračić Baćo iz Slivnice (Zadarska županija) na usnoj harmonici, Gajdaški orkestar Lukša Lacko (Slovačka) na gajdama, malom cimbalu, cvječje/zviždaljke i udaraljkama, Ivan Barač i Jure Miloš s gangama, Jure Miloš (Grude BIH), Pjevačka Skupina “Sokolovi” Slivnica (Zadarska županija) te Tamburaški orkestar KUD-a” Matija Gubec” Ilača.

Događaju je prisustvovao i okupljenima se obratio Marko Vukolić iz Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.

Hvala domaćinima na lijepom gostoprimstvu, na odličnoj organizaciji i naravno na pozivu. Čast je bila predstavljati svoj narod i mjesto zajedno s mojim, pa mogu slobodni reći, bratom Ivanom Baraćom kao jedini sudionici iz Bosne i Hercegovine na ovoj Smotri, kazao je Jure Miloš.

Post Jure Miloš i Ivan Barać sudjelovali na Međunarodnoj smotri svirača tradicijskih glazbala je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?