Pred sezonu godišnjih odmora i vikende: Kako na more bez čekanja

Pred sezonu godišnjih odmora i vikende: Kako na more bez čekanja

Link na izvornu vijest

Kilometarske kolone i čekanje na pojedinim graničnim prijelazima između BiH i susjednih zemalja su proteklog vikenda mnogim građanima zagorčali putovanje.

Posebno su vrijeme i živce gubili putnici na graničnim prijelazima na jugu i sjeveru naše zemlje. Zbog sezone godišnjih odmora i nadolazećeg vikenda, kada brojni građani putuju na Jadran, ali i kada u svoju domovinu dolazi bh. dijaspora, gužve na granicama će biti sve veće.

Stoga se građanima preporučuje da se prije namjeravanog putovanja informiraju o stanju prometa na graničnim prijelazima te da koriste najbliže ili susjedne granične prijelaze s manjom frekvencijom, piše Avaz.

Budući da su proteklog vikenda zabilježene duge kolone vozila na Doljanima, na jugu naše zemlje, ali i na Gabeli, gdje se s hrvatske strane izvode radovi na projektu aglomeracije Metković, preporuka je da se koriste drugi granični prijelazi.

Preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Orahovlje i Zvirići. Do GP Crveni Grm moguće je doći istom dionicom kao za GP Bijača, samo je potrebno, umjesto skretanja za Hardomilje, nastaviti cestom kroz Teskeru. Put do GP Orahovlje je jednostavniji, s obzirom na to da je na ulazu u Ljubuški potrebno pratiti putokaz za Vitina, a potom se regionalnom cestom spustiti do tog prijelaza.

Na GP Zvirići, koji se nalazi u blizini Bijače, posljednjih godina su zabilježene najmanje gužve.

Iz Granične policije BiH su kazali da, kada se radi o alternativnim graničnim prijelazima, prema trenutnoj situaciji i uvjetima, mogu koristiti MGP Orahovlje, MGP Crveni Grm, MGP Zvirići, MGP Čepikuće i MGP Orahov Do, MGP Gabela, MGP Klobuk i MGP Krstac.

– Ujedno napominjemo da je tražena informacija relativnog karaktera, s obzirom na to da se situacija u vezi s prometom preko graničnih prijelaza u ovom razdoblju može mijenjati te treba uzeti u obzir i tu činjenicu prilikom odabira alternativnih prijelaza – kazali su iz Granične policije BiH.

Na GP Hadžin Potok – Bogovolja, na sjeveru BiH, međunarodni promet putnika nije dozvoljen od 3. srpnja prošle godine. Za pojedine granične prijelaze na kojima je dozvoljen samo pogranični promet čeka se odluka Povjerenstva o privremenoj prekategorizaciji.

The post Pred sezonu godišnjih odmora i vikende: Kako na more bez čekanja first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?