Promet na Sarajevskoj berzi veći od 30 miliona KM

Promet na Sarajevskoj berzi veći od 30 miliona KM

Link na izvornu vijest

SARAJEVO – Na Sarajevskoj berzi danas je ostvaren promet od 30.091.753 KM, a u okviru 84 transakcije prometovano je 42.843 hartije od vrijednosti.

Promet na Sarajevskoj berzi veći od 30 miliona KM

FOTO: SASE

Održana je druga emisija obveznica Asa finans Sarajevo, čime je za emitenta prikupljeno ukupno 30.000.000 KM, a u okviru 62 transakcije prometovano je 30.000 obveznica.

Promet na Kotaciji iznosio je 2.749, a u okviru pet transakcija prometovana je 441 hartija od vrijednosti, saopšteno je iz Berze.

Na Kotaciji privrednih društava trgovano je akcijama “Bosnalijek” Sarajevo u iznosu 2.527 KM, a u okviru dvije transakcije prometovano je 99 dionica. Kurs ovog emitenta iznosio je 25,53 KM.

Na Kotaciji fondova ostvaren je promet od 222 KM, a u okviru tri transakcije prometovane su 342 akcije.

Na Kotaciji fondova najveći promet od 114 KM ostvaren je akcijama Zatvorenog investicionog fonda “Mi grupa” Sarajevo. Kurs ovog fonda iznosio je 0,57 KM.

Na Slobodnom tržištu jedan ostvaren je promet od 73.789 KM, a u okviru 14 transakcija prometovane su 1.892 dionice.

Najveći dnevni promet od 54.739 KM ostvaren je akcijama emitenta “HM cement” Kakanj. Kurs ovog emitenta iznosio je 46 KM.

Na Slobodnom tržištu dva ostvaren je promet od 6.370 KM, a u okviru dvije transakcije prometovano je 3.140 dionica.

Najveći dnevni promet u iznosu 5.890 KM ostvaren je dionicama emitenta “Snaga” Vareš. Kurs ovog emitenta iznosio je 1,90 KM.

Na Slobodnom tržištu tri ostvaren je promet dionicama emitenta “Šipad komerc” Sarajevo u iznosu 8.844 KM, a u okviru jedne transakcije prometovano je 7.370 dionica. Kurs ovog emitenta iznosio je 1,20 KM.

Najveći dnevni porast vrijednosti od 20 odsto zabilježile su akcije emitenta Union banka Sarajevo i dostigle su cijenu od 12 KM, dok je najveći dnevni pad od 11,11 odsto registrovao “Šipad komerc” sa cijenom od 1,20 KM.

Na Kotaciji obveznica nije bilo zaključenih transakcija, dok na Tržištu za emitente u stečaju nije bilo ostvarene trgovine. Srna

Чланак Promet na Sarajevskoj berzi veći od 30 miliona KM се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?