Predsjednik Čović s pripadnicima Glavnog stožera HVO u Posušju: Zajedništvo je osnovna mjera za hrvatski narod

Predsjednik Čović s pripadnicima Glavnog stožera HVO u Posušju: Zajedništvo je osnovna mjera za hrvatski narod

Link na izvornu vijest

Danas je u Posušju održan susret pripadnika Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske. U sklopu svečanosti, zajednički vijenac i svijeće na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima položio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović. 

Današnje okupljanje je organizirano s ciljem jačanja suradnje i zajedništva među članovima Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane. Predsjednik Čović je ovom prilikom izrazio svoju zahvalnost pripadnicima HVO-a za njihov neizmjeran doprinos očuvanju hrvatskog identiteta i naših nacionalnih vrijednosti u Bosni i Hercegovini.

„Prije svega drago mi je što su danas okupljeni naši zapovjednici, Glavni stožer Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane kako bi kao prijatelji evocirali sve što nas veže proteklih 30 i više godina, od teških vremena Domovinskog rata 1991. do 1995., pa sve do iskušenja koje su imali nakon rata. Križeva koji su nosili na poseban način u ratu, ali i u godinama iskušenja od 1996. do danas. Želimo se prisjetiti svih onih koji su dali svoje živote da bismo sačuvali svoj dom, domovinu i narod. Ovo je jedan prigodan način kako češće treba skretati pozornost na vrijednosti Domovinskog rata, na svaku žrtvu koja je pala u Domovinskom ratu i bez obzira na različita promišljanja u ovih zadnjih tridesetak godina, zajedništvo je osnovna mjera za hrvatski narod. Mislim da nije bilo Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane, mi danas sigurno ne bi bili konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini te nju smatrali svojom domovinom u ovakvim granicama“, kazao je predsjednik Čović.

Ovaj događaj je protekao u prijateljskom ozračju i duhu zajedništva, podsjećajući nas na važnost jedinstva u očuvanju vrijednosti za koje su naši branitelji hrabro i nesebično žrtvovali svoje živote.

Objava Predsjednik Čović s pripadnicima Glavnog stožera HVO u Posušju: Zajedništvo je osnovna mjera za hrvatski narod pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?