Murphy: Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja i predanijeg partnera od Sjedinjenih Američkih Država

Murphy: Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja i predanijeg partnera od Sjedinjenih Američkih Država

Link na izvornu vijest

Posvećenost Sjedinjenih Država teritorijalnom integritetu, suverenitetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine i njenoj integraciji u euroatlantske institucije nikada nije bila jača, rekao je večeras u Sarajevu veleposlanik SAD Michael Murphy na svečanom prijmu u povodu obilježavanja američkog praznika, Dana neovisnosti 4. srpnja.

U svom govoru je upozorio da danas u Bosni i Hercegovini postoje politički lideri “koji nastoje srušiti ono što smo zajedno izgradili, koji napadaju temeljna prava i slobode svojih birača, koji svoje korumpirane interese stavljaju ispred prosperiteta ljudi koje tvrde da predstavljaju, koji razdiru tkivo bh. društva baveći se politikom podjela umjesto da nastoje zaliječiti rane prošlosti i koji su namjerili pocijepati Daytonski mirovni sporazum”.

– Time je ugrožena sigurnost i stabilnost BiH, kao i prilika koju građanima ove zemlje pruža odluka EU da otvori pristupne pregovore s BiH. Bili smo tu da pomognemo u obnovi Bosne i Hercegovine i nikome nećemo dopustiti da je ruši ili razara – naglasio je Murphy.

Rekao je da je ponosan na posao koji je njegov tim u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru obavio kako bi ovoj politici dao konkretno, opipljivo značenje za građane BiH.

– Obećavam da ćemo nastaviti neumorno raditi na izgradnji budućnosti u kojoj svi građani Bosne i Hercegovine mogu napredovati, te da ćemo se suprotstaviti brojnim izazovima s kojima se zemlja trenutno suočava. Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja i predanijeg partnera od Sjedinjenih Američkih Država – zaključio je Murphy.

Objava Murphy: Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja i predanijeg partnera od Sjedinjenih Američkih Država pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?