Počinju isplate 1.000 KM za novorođenčad u FBiH

Počinju isplate 1.000 KM za novorođenčad u FBiH

Link na izvornu vijest

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, zbog velikog interesa i upita javnosti, obavještava javnost o trenutnom statusu prijava putem aplikacije ePorodilje, namijenjene za dodjelu jednokratne podrške od 1.000 KM za svako novorođeno dijete u FBiH u 2024. godini.
Do danas, na aplikaciji ePorodilje registrirano je ukupno 6.853 korisnica.

Od ovog broja, 6.025 korisnica podnijelo je prijave za ovu podršku. Među podnesenim prijavama, 5.175 je konačno spremljeno i poslano na verifikaciju, dok je 850 prijava ostalo nedovršeno iz raznih razloga, te nisu završene i poslane na verifikaciju.

Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava. U okviru ovog procesa, vrše se ispravke na prijavama koje nisu potpune ili imaju određene greške u unosu. Nakon sređivanja prijava, slijedi njihova verifikacija s bazom podataka IDDEEA-e, nakon čega će prijave biti spremne za isplatu.

Shodno Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o realizaciji ovog Programa podrške, prve isplate su planirane od 10. srpnja ove godine.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve korisnice koje imaju nedovršene prijave da prate uputstva koja će im u sljedećim danima doći od administratora, kako bi mogle biti uključene u proces verifikacije i isplate, priopćeno je iz tog ministarstva.

Objava Počinju isplate 1.000 KM za novorođenčad u FBiH pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?