Grude: Raspisan javni oglas za prijavu kandidata za kontrolora izbornih rezultata

Grude: Raspisan javni oglas za prijavu kandidata za kontrolora izbornih rezultata

Link na izvornu vijest

Općinsko izborno povjerenstvo Grude, raspisuje javni oglas za prijavu kandidata za kontrolora izbornih rezultata.

I. Objavljuje se Javni oglas za prijavu kandidata za kontrolora izbornih rezultata.

II. Uvjeti za imenovanje:

Opći uvjeti:

1. Prijavljeni kandidat je državljanin Bosne i Hercegovine s pravom glasa.
2. Za kontrolora izbornih rezultata ne može biti imenovano lice (član 2.3.Izbornog zakona BiH):
1. koje se ne može kandidirati u smislu odredbi članova 1.6, 1.7 i 1.7a Izbornog zakona BiH;
2. koje je član najvišeg izvršno-političkog organa političke stranke ili koalicije (predsjednik, potpredsjednik, generalni sekretar ili član izvršnog odbora ili glavnog odbora);
3. koje je nosilac izabranog mandata ili je član izvršnog organa vlasti, osim u slučajevima predviđenim članom 2.12 stav (4) Izbornog zakona;
4. koje je aktualni kandidat ili je bio kandidat za izbore za bilo koji nivo vlasti na posljednjim općim i posljednjim lokalnim izborima i
5. kojem je izrečena kazna za radnju koja predstavlja težu povredu izbornih zakona ili propisa za koju je osobno odgovorno, u posljednje četiri godine, računajući od dana pravomoćnosti odluke.
Posebni uvjeti:
– da ima najmanje završenu srednju školu, odnosno IV. ili V. stepanj stručne spreme;
– da ima izborno iskustvo (odnosno rad na poslovima kontrolora izbornih rezultata, rad na poslovima supervizora izbornih rezultata, rad na poslovima unosa izbornih rezultata i rad u biračkom odboru kao predsjednik ili član biračkog odbora).

III. Potrebna dokumentacija:

1. prijava na javni oglas (popunjen obrazac za prijavu kandidata za kontrolora izbornih rezultata),
2. potvrda o prebivalištu,
3. Ovjerena kopija sveučilišne diplome/svjedodžbe o završenom školovanju,
4. Rješenje/uvjerenje o izbornom iskustvu.

IV. Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je petnaest (15) dana od dana objave javnog oglasa na oglasnoj ploči općine, na internet-stranici općine i sredstvima javnog informiranja (lokalni radio, tiskanii mediji).

V. Organ za provođenje postupka

Proceduru izbora kandidata po javnom oglasu provodi općinsko izborno povjerenstvo.

VI. Ostale informacije

Izborno povjerenstvo će nakon završene procedure po javnom oglasu imenovati kontrolora izbornih rezultata (1 kandidata) na period od 5 godina. Imenovani kontrolor izbornih rezultata, da bi bio angažiran, dužan je proći obuku, testiranje i certificiranje koju će organizirati i provesti Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine. Izborno povjerenstvo će certificiranog kontrolora izbornih rezultata angažirati prilikom provedbe izbora, na poslovima kontrole izbornih rezultata, za koje poslove je predviđena naknada za kontrolora izbornih rezultata. Visinu naknade određuje općinsko izborno povjerenstvo. Obrazac prijave je sastavni dio javnog oglasa.

Prijavu na javni oglas kandidati dostavljaju u zatvorenoj koverti u sjedište općinskog povjerenstva sa naznakom:

Općinsko izborno povjerenstvo Grude,
Adresa:Fra Gabre Grubišića 4, 88340 Grude
„Prijava na javni oglas za kontrolora izbornih rezultata – ne otvarati“.

Nepotpune i neblagovremene prijave izborno povjerenstvo neće uzeti u razmatranje.

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje.

Post Grude: Raspisan javni oglas za prijavu kandidata za kontrolora izbornih rezultata je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?