Inspektorat odbio zahtjev Grada: Nema gradnje bez dozvole

Inspektorat odbio zahtjev Grada: Nema gradnje bez dozvole

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Gradska uprava Banjaluka, mjesec i po nakon što je Inspektorat RS zabranio izgradnju novog kružnog toka kod tržnog centar Merkator na Istočnom tranzitu, nije uspjela da obezbijedi građevinsku dozvolu.

Inspektorat odbio zahtjev Grada: Nema gradnje bez dozvole

FOTO: Capital

Podsjećamo, Republička urbanističko-građevinska inspekcija je 23. maja crvenom trakom opasala gradilište jer se ispostavilo da je Gradska uprava na čelu sa Draškom Stanivukovićem u cijeli posao ušla bez osnovnog dokumenta za gradnju.

Inspektoru su tada na uvid predočeni samo lokacijski uslovi izdati za rekonstrukciju saobraćajnice te druga prateća dokumentacija, bez građevinske dozvole.

U Gradskoj upravi nemaju predstavu kada bi mogli ishodovati dozvolu.

Odjeljenje za saobraćaj i puteve aktivno preduzima sve aktivnosti kako bi projekat izgradnje kružne raskrsnice kod “Kampusa” bio nastavljen, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena“, navodi se u šturom odgovoru njihovog tima za komunikaciju.

Međutim, u Inspektoratu Republike Srpske bili su nešto raspoloženiji za razgovor o ovom projektu.

Otkrivaju da je Grad tražio da mu se dozvoli nastavak gradnje, ali da je zabrana i dalje na snazi.

Otkrivaju da je na njihovo rješenje Grad uložio žalbu resornom Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Paralelno, od Inspektorata su tražili da se rješenje o zabrani odloži do donošenja odluke po žalbi.

Drugostepeni postupak je još uvijek u toku, a prijedlog investitora za odlaganje izvršenja inspekcijskog rješenja je odbijen od strane ovog organa kao neosnovan, s obzirom na to da je u toku same kontrole neosporno utvrđena činjenica da su radovi izvedeni bez prethodno pribavljene građevinske dozvole“, kazali su u Inspektoratu za CAPITAL.

Zanimljivo je da je početak radova na kružnoj raskrsnici bez dozvole propratio i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović koji je tom prilikom izjavio da su u „kratkom periodu izvršene sve neophodne pripreme za početak radova“.

Inače, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije neko ko se previše osvrće na zakon kada je gradnja infrastrukturnih projekata u pitanju.

Kružni tok u centru grada kod zgrade Ekvatora takođe je rađen bez dozvole, koja je pribavljena tek kada je Inspektorat obustavio radove.

Takođe, Grad je učestvovao u gradnji teniske arene za potrebe ATP turnira „Srpska open“ za koje su dozvole izdavane naknadno.

CAPITAL: D. Tovilović

Чланак Inspektorat odbio zahtjev Grada: Nema gradnje bez dozvole се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?