U samostanu hercegovačkih franjevaca u Zagrebu 21 svećenik primio zavjete

U samostanu hercegovačkih franjevaca u Zagrebu 21 svećenik primio zavjete

Link na izvornu vijest

Provincijal fra Jozo Grbeš primio je zavjete dvadeset i jednog brata koji se zavjetovao da će i sljedećih godinu dana živjeti u poslušnosti, siromaštvu i čistoći.

U duhovnom nagovoru, fra Jozo je istaknuo kako nam je Riječ, koja je Krist, odredila život. Pozvao nas je na osluškivanje Riječi kako bi bili istinski Božji svjedoci u svijetu. Trojica braće su pred doživotnim zavjetima, od kojih je jedan brat član Franjevačke provincije svetoga Jeronima u Dalmaciji i Istri.

U koncelebraciji na svetoj misi uz provincijala fra Jozu sudjelovali su odgojitelj bogoslova fra Serđo Ćavar i fra Ante Bekavac. Stihovima ulazne pjesme: „Hoćeš li biti savršen, idi, prodaj što imaš i podaj siromasima, a onda dođi i idi za mnom“, započelo je misno slavlje. Fra Jozo je u propovijedi istaknuo da je poziv Božji dar te da uvijek i u svim (ne)prilikama života treba biti postojan u zahvalnosti Bogu za taj nezasluženi dar.

Fra Robert Radić / fra3.net

The post U samostanu hercegovačkih franjevaca u Zagrebu 21 svećenik primio zavjete appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?