Rakitić napokon stiže u Hajduk, a najdražem klubu priskače u pomoć još jedan legendarni Vatreni!?

Rakitić napokon stiže u Hajduk, a najdražem klubu priskače u pomoć još jedan legendarni Vatreni!?

Link na izvornu vijest

Na Poljudu su napokon dogovorili prvo ljetno pojačanje – Ivan Rakitić (36) trebao bi vjerojatno već ovaj tjedan postati igrač Hajduka. Proslavljeni veznjak načelno je dogovorio sporazumni rastanak s Al Shababom, po kojem će se odreći ogromnog novca kako bi došao u Split. Rakitić je s predsjednikom Bilićem i sportskim direktorom Kalinićem već riješio sve ugovorne stavke, tako da se sad samo čeka da se Al Shabab i Rakitić i formalno raziđu.

Rakitić bi po svemu trebao biti istinsko pojačanje za Hajduk, ali jasno je da će mu trebati vremena da uhvati prije svega fizičku formu, jer je posljednju utakmicu odigrao još 27. svibnja, te je od tada praktički na odmoru. Gattuso ga u početnoj postavi sigurno neće moći koristiti prije kolovoza, čak i ako Rakitić već sutra krene s treninzima.

Nedostaju moćna krila
Gattusa će Rakitićev dolazak sigurno razveseliti, ali Talijan je nakon dobro odigrane utakmice sa Šahtarom jasno poručio da su mu u ovom trenutku nasušno trebaju brzi krilni igrači. Nije to rekao otvoreno, ali praktički je poručio da će bez takvih igrača momčad napadački biti nedovoljno opasna. Što je za momčad koja želi pobjeđivati u serijama ogroman problem.

Hajduk na krilu ima Emira Sahitija, koji – ako ćemo baš iskreno – i nije krilo o kakvom Gattuso priča. Sahiti je krilo postao spletom okolnosti, jer ima dobru brzinu, solidan dribling, veliku energiju i ne boji se ići okomito. Sahiti bi bio značajno potentniji da na drugoj strani terena ordinira netko tko bi u Hajduku imao status prvog krila. Što u današnjoj momčadi može biti samo Ivan Perišić.

Nažalost, kod Perišića je puno upitnika, jer nakon teške operacije ni izbliza nije prodoran i opasan kakav je dugi niz godina bio u gotovo svakoj utakmici. I veliko je pitanje kad ćemo Perišića ponovno gledati u punoj formi, s tim da je svima jasno da će mu i u najboljim okolnostima trebati dosta vremena. Kojeg Hajduk i Gattuso baš i nemaju.

I Srna pomaže Hajduku?
Može li se Darijo Srna ukazati kao “ključ” za Hajdukove probleme pokazat će vrijeme. Srna Hajduku može pomoći na dva načina. Jedan je da mu da brzog krilnog igrača koji u njegovom Šahtaru realno neće imati minutažu. Kao takav se nameće Newerton, kojem je 19 godina i koji je u seniorskoj karijeri zabio jedan gol u 20-ak utakmica koliko ima u nogama. Newerton je omaleni (165) brzanac koji se najbolje snalazi u ulozi lijevog krila (Perišićeva pozicija). Bi li on odmah bio pojačanje za Hajduk? Tko to može znati…

Drug način da Srna pomogne Hajduku je da preporuči nekog s bogate i velike liste Brazilaca koje Šahtar već godinama prati, a koji nisu dovoljno dobri za Šahtar. Za Hajduk bi neki možda bili pojačanja. Pod uvjetom da žele doći i da ih Hajduk može platiti.

The post Rakitić napokon stiže u Hajduk, a najdražem klubu priskače u pomoć još jedan legendarni Vatreni!? first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?