Redovničko oblačenje u Mostaru za 8 novaka

Redovničko oblačenje u Mostaru za 8 novaka

Link na izvornu vijest

U subotu, 13. srpnja 2024., u crkvi svetih Petra i Pavla (Franjevačkoj) u Mostaru, osam kandidata imat će svečanost redovničkog oblačenja.

Kako piše ljportal ovaj važan događaj obilježit će početak godine novicijata za osmorica mladića koji su odabrali put posvećenog života u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji.

Svečani obred oblačenja u franjevački habit bit će pod Svetom misom u 18 sati, označavajući prelazak novaka u godinu novicijata ili godinu kušnje. Nakon obreda, novaci će zajedno sa svojim odgojiteljem krenuti u samostan na Humcu, gdje će provesti sljedeću fazu svog formacijskog puta – novicijat. Svi kandidati koji su odabrali ovo posvećeno putovanje već su prošli postulaturu u samostanu u Mostaru.

Kandidati su Marko Lasić iz župe sv. Petra i Pavla u Mostaru, Andrija Šego, Tomislav Barać te Ivan Vasilj iz župe sv. Jakova u Međugorju, Renato Prusina iz župe Krista Kralja u Čitluk, Bože Tolo iz župe Bezgrešnog Začeća BDM u Posušju, Mate Tadić iz župe Presvetog Srca Isusova u Kongori i Petar Zrinušić iz župe sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

Post Redovničko oblačenje u Mostaru za 8 novaka je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?