U Tomislavgradu izabrana najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH. Titula pripala djevojci iz Bolivije

U Tomislavgradu izabrana najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH. Titula pripala djevojci iz Bolivije

Link na izvornu vijest

Među 21 djevojkom koje su pristigle iz 14 država s tri kontinenta, stručni žiri proglasio je Fabianu Guzman Mileta iz Bolivije pobjednicom izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH.

Titula prve pratilje pripala je Barbari Piuković iz Srbija, dok je druga pratilja bila Teodora Tašić iz Kosova.

Pored izbora za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji, dodijeljena je i titula miss fotogeničnosti, koja je pripala Ani Vukić iz Tolise na osnovu rezultata glasovanja putem društvene mreže Facebook gdje je glasovala više od 100.000 ljudi.

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske održana je na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu, u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“, u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i Kulturno informativnim centrom Tomislavgrad.

Revija je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čovića, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije, Grada Biograda na Moru i Općine Tomislavgrad.

Priznanje i prigodnu nagradu pobjednici uručila je federalna ministrica kulture i sporta Federacije BiH Sanja Vlaisavljević, izaslanica predsjednika Hrvatskog narodnog sabora.

Ovo je bilo jedanaesto izdanje Revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice, manifestacije čiji je cilj povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Objava U Tomislavgradu izabrana najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH. Titula pripala djevojci iz Bolivije pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?