Najbogatiji Afrikanac: Nemam kuću u Londonu ili Americi. Da imam ne bih se mogao koncentrirati i izgraditi nešto za svoje ljude

Najbogatiji Afrikanac: Nemam kuću u Londonu ili Americi. Da imam ne bih se mogao koncentrirati i izgraditi nešto za svoje ljude

Link na izvornu vijest

Magazin Forbes u siječnju ga je proglasio najbogatijim čovjekom Afrike 13. godinu zaredom, unatoč ekonomskim poteškoćama u zemlji. Njegovo bogatstvo poraslo je za 400 milijuna dolara tijekom prošle godine, pri čemu je ukupna neto vrijednost njegove imovine iznosila 13.9 milijardi dolara. 

Ovaj 66-godišnji biznismen obogatio se na cementu i šećeru, a prošle je godine otvorio rafineriju nafte u Lagosu, nigerijskom gospodarskom središtu. Komentare o svom stilu života dao je tijekom razgovora s novinarima u rafineriji nafte. 

 

“Želio sam se usredotočiti na industrijalizaciju u Nigeriji”

Njegovi su komentari iznenadili mnoge u zemlji u kojoj bogata elita njeguje raskošan način života. Mnogi bogati Nigerijci posjeduju kuće u Londonu, Dubaiju i Atlanti. Dangote je poručio da on želi vidjeti Nigeriju kako raste, piše BBC.

“Razlog zašto nemam kuću u Londonu ili Americi je isključivo to što sam se želio usredotočiti na industrijalizaciju u Nigeriji. Jako sam strastven prema snu o Nigeriji. Osim kuće u Lagosu, imam još jednu u svom rodnom Kanu te unajmljeni stan u Abuji”, naveo je. 

“Da imam kuće posvuda, u Americi i drugdje, ne bih se mogao koncentrirati i izgraditi nešto za svoje ljude”, dodao je. Što se tiče njegove kuće u Lagosu, radi se o raskošnoj rezidenciji na popularnom otoku Banana, gdje mnogi bogati Nigerijci također imaju vile. 

Njegova kuća u rodnoj državi Kano skromna je i korištena je za primanje gostiju nakon smrti njegovog brata Sanija Dangotea 2021.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?